gutek-68 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 WitamDziwne zjawisko mnie dopadło . ostatnia jazda w 06 , przjechałem po mieście ze20 km ,zaparkowałem , po 40 min. wsiadam i odruchowo przy starcie naciskam klamke . No i klamka miękka , przetaczam i brak hamulca , ruszam pompuje , brak przodu. Więc by dojechać z hamulcem podregulowałem śrube przy pompiei dojechałem . Raz w tygodniu przetaczam Viraszke w garażu i przód trzyma .Chyba klocków ubyło , wycieków brak .Tak nagle na postoju zikł hamulec .Dziwne to dla mnie .Proszę o porade itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 WitamDziwne zjawisko mnie dopadło . ostatnia jazda w 06 , przjechałem po mieście ze20 km ,zaparkowałem , po 40 min. wsiadam i odruchowo przy starcie naciskam klamke . No i klamka miękka , przetaczam i brak hamulca , ruszam pompuje , brak przodu. Więc by dojechać z hamulcem podregulowałem śrube przy pompiei dojechałem . Raz w tygodniu przetaczam Viraszke w garażu i przód trzyma .Chyba klocków ubyło , wycieków brak .Tak nagle na postoju zikł hamulec .Dziwne to dla mnie .Proszę o porade itd. Miałem podobnie w Virago.Winny okazał się uszczelniacz na tłoczku w pompce hamulcowej - pękł/sparciał Może tez gdzieś się układ rozszczelnił. Ciagnie powietrze.Klocki nic do tego nie mają. No chyba , że ich wcale w zaciskach by nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek-68 Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Klocki jeszcze są ,tak 1,5 - 2mm , przy rozszczelnieniu chyba powinien nastąpić wyciek . Temat z tłoczkiem pompki prawdopodobny . Mam do wymiany oponke , to może w serwisie popatrzą na pompke . Może się układ zapowietrzył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Klocki jeszcze są ,tak 1,5 - 2mm , przy rozszczelnieniu chyba powinien nastąpić wyciek . Temat z tłoczkiem pompki prawdopodobny . Mam do wymiany oponke , to może w serwisie popatrzą na pompke . Może się układ zapowietrzył . Sam z siebie się raczej nie zapowietrzy.Gdzieś cuś musiało puścić. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek-68 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 WitamLolo jak myślisz , jak dokręciłem śrube w pompie to przód łapie dobrze - gdyby strzelił uszczelniacz w pompie to podkręcenie chyba nic by nie dało . Napisz co o tym myślisz .Fatalnie nie lubie płynu h i sam nie zaglądam . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 WitamLolo jak myślisz , jak dokręciłem śrube w pompie to przód łapie dobrze - gdyby strzelił uszczelniacz w pompie to podkręcenie chyba nic by nie dało . Napisz co o tym myślisz .Fatalnie nie lubie płynu h i sam nie zaglądam . Pozdrowionka Odkręc w takim razie pokrywkę od zbiorniczka.Wyssij płyn hamulcowy, wlej nowy, odkręć zaworek na zacisku i zacznij przepompowywac stary płyn.Nastepnie dobrze odpowietrz cały układ ( uważaj żeby nie zassało powietrza gdy ubędzie płynu)Cały czas kontroluj ilośc płynu w zbiorniczku.Jesli pompka nie będzie się chciała odpowietrzyć to możesz popuścic przewód przy pompce i troche powajchowac dźwignia.Procedura odpowietrzania taka jak zawsze. Możesz też odkręcić od pompki przewód i zastawić otwór palcem.Jak będziesz pompował to powinno walić sporym ciśnieniem.Wtedy pompka jest OK! - szukasz rozszczelnienie w innych podzespołąch. Jesli to nie pomorze to szukaj innej pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi