marekbuli Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Witam jak powyzej.Nie jestem pewny co do sprawności tylniego amorka w xj 600 seca II .Wydaje mi się ze nie tłumi i pracuje sama spręzyna.Zdjąłem go kiedyś wkręciłem w wymysilony sprzęt do ściskania spręzyny.Udało mi sie uzyskac ze 3 cm luznego tłoczyska. Jednak amor pracował bardzo ciężko(żeby poruszyc tłok używałem dżwigni) no i załozyłem spowrotem bo sprawdzic to mozna na obciązeniu.Zaraz pojechałem do kolesia co ma podobne moto wsiadłem i to samo a on twierdzi że ma sprawny.TAK więc może któś potrafi mi powiedziec jak to sprawdzić(moze tak jak samochody na tych trzęsawkach) a może jest na to jakiś prosty sposóbPozdro Buli Edytowane 28 Lutego 2007 przez marekbuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Gdyby Ci tłumienie nie działało to by Ci motocykl jak piłeczka podskakiwał na wybojach.Jesli amor jest suchy i nie widac na nim wycieków to jest Ok!Tył po naciśnieciu i puszczeniu nie powinien podskoczyć do góry tylko płynnie wrócić.Nie powinno być żadnych zacięc i skrzypień. Jazdaz pasażerem... wszystko wyjaśni. Edytowane 27 Lutego 2007 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi