peefjot Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Wymieniałem łożyska w przednim kole. Wymontowane stare łożyska kulkowe kryte miały wydłubane osłony od strony wnętrza piasty piasty. Czy w nowych też powinienem je wydłubać? Gdyby chodziło o wykorzystanie wnętrza piasty jako pojemnika na smar do łożysk, to biorąc pod uwagę jej obiętość musiałbym władować ze dwie litrowe puszki. Inaczej nie miałoby to sensu. Może chodzi o usuwanie wody, kóra mogła by się dostać pod osłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Moim skromnym zdaniem powinieneś zostawić osłony po obu stronach łożyska.. w przeciwnym razie smar nie utrzyma się wewnątrz i szybko nowe łożyska też szlag trafi..a co do starych to bym sie nei zdziwił jeśli by wymagały wymiany właśnie przez ten brak osłonek a przez to utratę środka smarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 zostaw je w spokoju, po to maja simera albo blaszke zeby ten smar fabryczny sie trzymal i woda nie dostawal, odkrywa sie tylko wkladajac do silnika np. na wal w 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peefjot Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 zostaw je w spokoju, po to maja simera albo blaszke zeby ten smar fabryczny sie trzymal i woda nie dostawal, odkrywa sie tylko wkladajac do silnika np. na wal w 2TZostawiłem je w spokoju. Jestem tego samego zdania. Pewnym problemem jest dla mnie to, że kiedy wymieniałem łożyska w moim poprzednim moto [Yamaha FJ] ,to też nie miały wewnętrznych osłonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi