Skocz do zawartości

Gaznik i kranik- pare pytanek...

SizeeR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witka...

Zastanawialem sie ostatnio nad wymiana kompletu dysz w moim gazniczku (30N3-1- chyba sie nie myle). Koszt jest naprawde niewielki, a moze ta operacja polepszyc prace silnika i zmniejszyc zuzycie paliwa. Teraz pytanie: czy zuzyte dysze mozna w jakis sposob zdiagnozowac? Zestaw naprawczy zamowie prawdopodobnie z KEMOT'u (www.kemot.pl)

, zamawial juz ktos kiedys u nich dysze? (kiedys kupilem kumplowi do etki zestaw naprawczy w jakims sklepie i dysze bardzo roznily sie od oryginalnych :( )

Po drugie, zauwazylem cos niedobrego w moim kraniku. Otoz kiedy przelaczam na rezerwe, to w baku mam zaedwie 0,5 litra benzyny. O ile nie myle sie to powinno jej tam byc okolo 1,5 litra. Kranik po wyjeciu nie wygladal na to zeby mial przycieta rurke :? Sam juz nie wiem, moze ja mam kranik od ETZ 250 (roznily sie czyms?) albo od simsona? :x

hmm ... rezerwa to o ile dobrze pamietam ostatnie 3 litry ... co do tego ze u ciebie rezerwe wlacze sie dopiero przy ostatnim 0,5 litra ... moze masz w filtrze paliwa jakies dziwne otwory ... wez zagladnij tam a potem pomysl nad nowym kranikiem i filtrami ... w koncu to okolo 30pln ... to w lidlu jakies 18 piw ... Hahahaha :wink: ... z gaznikiem to nie wiem ... ja jak uzbieram to kupie sobie nowy (chce tego Bing'a przetestowac) ...

pozdrawiam