lof Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Mam pytanie. Stosuje ktoś może jakieś alternatywne zabezpieczenia przed kradzieżą? Jakiś alarm albo coś. Zastanawiam się nad czymś dla bezpieczeństwa sprzęta i chciałbym dlatego wiedzieć co najlepiej zastosować i jakie by były tego ewentualne koszty... aaa... i ewentualnie czy lepiej robić w jakimś mega prof. warsztacie czy u w miarę dobrego elektryka wystarczy. Dzięki i pozdroovka :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja kupilem sobie alarm motocyklowy na allegro za 120zl---jest calkiem spoko,czuly na poruszenie motocyklem z mozliwoscia odpalenia z pilota oraz posiada odciecie zaplonu.Jest zalaczona do niego instrukcja jak samemu go podlaczyc,ponadto stosuje blokade na tarcze i to wszystko bo idea nie jest uniemozliwic kradziezy bo to jest poprostu niewykonalne tylko mozliwie jak najbardziej ja utrudnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 wyciagaj bezpieczniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 ZACISKI NA TARCZE HAMULCOWA i alarm :icon_rolleyes: na allegro można go tanio kupić :bigrazz: 100-200zł. łatwe w montazu, do kazdego dodana jest instrukcja obslugi. Widziałem tez kiedyś takie jakby łańcuchy, z "kłudą"" obszyte ładnym materiałem, żeby sprzet się nie niszczył, nie wiem jak w praktyce, ale sądzac po mega masywnym wyglądzie i cenie... (300zł:( moze nieźle trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 fajnie kiedys mial kumpel zrobioine w starym GSXie, pod siedzniem był wstawiony przelącznik, który odcinał zasilanie przekaźnika, przez który był zasilany zapłon, mogłes krecić do usranej śmierci a i tak iskra na świecy sie nie pojawiła...A co do alarmów to gdy montujesz go sam, masz troche pojęcia to mozesz troche poekspyremntować i dołozyc np dodatkowe odciecie zapłonu, tzn drugi obwód, .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 - Zamek kierownicy - u lock - alarm... z czujnikiem przechyłu + prealarm mikrofalowy. Alarm do motocykla powinien mieć blokadę aktywną (ze wzgęldu na bezpieczeństwo)! czyli przekaźnik blokady NC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 dzięki - coś dokupię napewno niebawem. Do tej pory wyznawałem metodę że jak już gdzieś jadę to na chama szukam strzeżonego parkingu i tam stawiam zaraz koło stróżówki. Raz nawet prosiłem kolesia żeby nie dał siadać gówniarzom i się bawić bo była to miejscowość turystyczna i widziałem już kiedyś co potrafią maluchy zrobić ze sprzętem :wink: juz zaczynam się rozglądać za alarmami takimi alarmami jak piszecie :buttrock: Stay Sharp :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi