dawid482 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Mam takie pytanko,czy woda (niewielka ilość) skraplająca się pod filtrem powietrza w airboxie jest oznaką czegoś co może dawać do myślenia tzn jakiejś usterki?Z góry jestem wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 To zależy ;-) Woda w airboxie ( zalezy od jego konstrukcji ) może się pojawic po jeździe w mocnym deszczu.Do airboxa wyprowadzone jest także odpowietrzanie silnika, tak zwana odma.Przy odpaleniu motocykla w zimie , i pozostawieniu go odpalonego przez jakiś czas na wolnich obrotach z gazów z odmy może się wykraplać pewna ilość wody na ściankach zimnego airboxa.Ale najbardziej prawdopodobna przyczyna pojawienia się wody w tym miejscu jest nieodpowiednie mycie motocykla , np. za pomoca kerchrea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 a czyli raczej to nie jest jakaś poważna usterka, ja nie jeździłem w deszczu, myć takze go nie myłem, ponieważ mam te moto dopiero drugi tydzień, jedyne co to odpalałem go i zostawiałem na wolnych obrotach do zagrzania, wiec to byloby najbardziej prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi