scooby_bp Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 hehe:-) zapomniałem:D:D ale i tak coś mi się wydaje ze nigdy taki komar nie widział hamowni;p po pierwsze koszt zmierzenia pewnie jest większy niż taki komar kosztuje:] wiec niewiem;p moooże;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Specjalnie tak napisałeś?? :icon_mrgreen: oczywiscie :icon_mrgreen: kiedys gdy jeszcze miałem simsona duzo siedziałem na allegro i zawsze śmiałem się z aukcji takiego typu :) pomijając fakt, ze komar nie jest najlepszym sprzętem do TJÓNINGÓto podejrzewam ze ta dysza i tak dałaby więcej niz cylinder 55 ccm wyprodukowany zapewne przez firme krzak :]pozdro Specjalnie tak napisałeś?? :icon_mrgreen: oczywiscie :biggrin: kiedys gdy jeszcze miałem simsona duzo siedziałem na allegro i zawsze śmiałem się z aukcji takiego typu :) pomijając fakt, ze komar nie jest najlepszym sprzętem do TJÓNINGÓto podejrzewam ze ta dysza i tak dałaby więcej niz cylinder 55 ccm wyprodukowany zapewne przez firme krzak :]pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A ja myślę tak, dobrze wyremontowany i wyregulowany komar może jechać 60,a po takich super przeróbkach jak: planowanie głowicy, szlifowanie dolotu i podkowa na wale, obniżenie kanału wylotowego wraz z podniesieniem cylindra komarek poleci nawet 70 a jego przyspieszenie będzie porównywalne lub nawet i większe z seryjnymi simsonami. Takie ,,super przeróbki: robiła młodzież lat 70 startująca w wyścigach motorowerowych a moce ówczesnych komarów sięgały ok 5km. Nie ma się co śmiać z tych starych cudów polskiej motoryzacji, a że jakiś człowiek chce wepchnąć jeleniowi szajs to sprawa tylko i wyłącznie jego jak i nabywcy. Po co marnować czas na podśmiewanie się z czegoś z czego i tak nie kupimy. Ale to jest moje zdanie na ten temat i chyba nigdy go nie zmienię :cool: POZDR> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) A ja myślę tak, dobrze wyremontowany i wyregulowany komar może jechać 60,a po takich super przeróbkach jak: planowanie głowicy, szlifowanie dolotu i podkowa na wale, obniżenie kanału wylotowego wraz z podniesieniem cylindra komarek poleci nawet 70 a jego przyspieszenie będzie porównywalne lub nawet i większe z seryjnymi simsonami. Takie ,,super przeróbki: robiła młodzież lat 70 startująca w wyścigach motorowerowych a moce ówczesnych komarów sięgały ok 5km. Nie ma się co śmiać z tych starych cudów polskiej motoryzacji, a że jakiś człowiek chce wepchnąć jeleniowi szajs to sprawa tylko i wyłącznie jego jak i nabywcy. Po co marnować czas na podśmiewanie się z czegoś z czego i tak nie kupimy. Ale to jest moje zdanie na ten temat i chyba nigdy go nie zmienię POZDR> chłopaku wiem że naczytałeś sie dużo o tuningu komarków i simsonków z internetu jak każdy z nas, ale nie każdy znas ma tak odważne poglądy jak ty:) po pierwsze- szlifowanie(wygładzanie) dolotu(gardzieli) pogarsza moc silnika dlateego że powierzchnia jest gładsza, co powoduje słabsze mieszanie sie paliwa z powietrzem!! rozwiercanie tak.-po drugie po splanowaniu głowicy możesz kupić sobie skrzynkę łożyska na wał bo ich żywotność strasznie spada, lub jeden komplet dobrych(:crossy:-Obniżenie kanału wylotowego?? piersze słysze;) sam pewnie nie iwem o co chodzi do końca.pozdro 600 Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez kuba_195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wg mnie szkoda kasy na takie badziejstwo. Komar to komar Hayabusy nie wezmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No i po co takie stare tematy odkopywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi