audioterrorysta Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Mam pytanie, na jaką oponę jest przewidzina tylna 18" felga w suzuki rg80?? kupiłem ja i była tam zryta opona szer 90 i jest niewiele szersza od samej felgi także napewno wejdzie większa. Nie zalezy mi na szerokości tylko na tym zeby byla taka jak w serii, czyli najlepsza z mozliwych. Druga rzecz to luźny łańcuch, koło odsunięte jest na max w tył. Trzeba go wymienić, ale jakimi parametrami się powinien taki łańcuch charakteryzować (szerokość oczek raczej nie jest tj w GSXR, a to też niby suzuki), żebym wiedział o co w sklepie pytac, bo pewnie do RG 80 nie znajde - ogólnie słabo z nowymi częściami. Zębatka na osi koła jest w bardzodobrym stanie, nie wiem jak zdawcza. Czy trzeba je wymieniać. Niemam kapusty na wymianę wszystkiego i jeszcze dobrego kasku. bo słyszałem, że łańcuch się dopasowuje do zębów i po zmianie błyskawicznie niszczy wcześniej używana zębatkę. Jak to jest?? Słabo jest też na tym forum z tematami o RG, poprawie to, haha.Pozdr, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Opona z tyłu w serii jest 90, ale 110 tez pasuje bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Dzięki Panie Wiertara. Długo nikt nie odpowiadał. To sobie zamontuję 110, bo 90 mam z przodu. A może masz serwisówkę do RG? w dowolnym formacie niepapierowym, wyślesz?? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Mam pytanie, na jaką oponę jest przewidzina tylna 18" felga w suzuki rg80?? kupiłem ja i była tam zryta opona szer 90 i jest niewiele szersza od samej felgi także napewno wejdzie większa. Nie zalezy mi na szerokości tylko na tym zeby byla taka jak w serii, czyli najlepsza z mozliwych. Druga rzecz to luźny łańcuch, koło odsunięte jest na max w tył. Trzeba go wymienić, ale jakimi parametrami się powinien taki łańcuch charakteryzować (szerokość oczek raczej nie jest tj w GSXR, a to też niby suzuki), żebym wiedział o co w sklepie pytac, bo pewnie do RG 80 nie znajde - ogólnie słabo z nowymi częściami. Zębatka na osi koła jest w bardzodobrym stanie, nie wiem jak zdawcza. Czy trzeba je wymieniać. Niemam kapusty na wymianę wszystkiego i jeszcze dobrego kasku. bo słyszałem, że łańcuch się dopasowuje do zębów i po zmianie błyskawicznie niszczy wcześniej używana zębatkę. Jak to jest?? Słabo jest też na tym forum z tematami o RG, poprawie to, haha.Pozdr, Tomek Napisz cos wiecej o tym moto jaki rocznik, dokładnie typ, wersję itp. bo tak to niewiele wiadomo. Części do tego moto jest sporo trzeba tylko poszukac. Np w larssonie sa zebatki , łańcuchy itp. do rg80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Mam pytanie, na jaką oponę jest przewidzina tylna 18" felga w suzuki rg80?? kupiłem ja i była tam zryta opona szer 90 i jest niewiele szersza od samej felgi także napewno wejdzie większa. Nie zalezy mi na szerokości tylko na tym zeby byla taka jak w serii, czyli najlepsza z mozliwych. Druga rzecz to luźny łańcuch, koło odsunięte jest na max w tył. Trzeba go wymienić, ale jakimi parametrami się powinien taki łańcuch charakteryzować (szerokość oczek raczej nie jest tj w GSXR, a to też niby suzuki), żebym wiedział o co w sklepie pytac, bo pewnie do RG 80 nie znajde - ogólnie słabo z nowymi częściami. Zębatka na osi koła jest w bardzodobrym stanie, nie wiem jak zdawcza. Czy trzeba je wymieniać. Niemam kapusty na wymianę wszystkiego i jeszcze dobrego kasku. bo słyszałem, że łańcuch się dopasowuje do zębów i po zmianie błyskawicznie niszczy wcześniej używana zębatkę. Jak to jest?? Słabo jest też na tym forum z tematami o RG, poprawie to, haha.Pozdr, Tomek Zawsze wymienia sie wszystkie elementy zestawu napędowego, gdyż stare części powodują szybkie zużycie nowych (czyli stare zębatki zniszczą nowy łańcuch i odwrotnie). Na ogół zębatka zdawcza jest bardziej zużyta od zębatki na kole (zębatka zdawcza ma mniejsze wymiary i pokonuje dłuższą drogę). Pozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Jest to suzuki RG80, 1995r, podobno gamma. siema wiem że były gamma i nie gamma ja mam 95r i to jest gamma -gamma ma przełorzenia na moc choć katalogowy ponad 120km/h potrafi polecieć Poobno różnią się tylko przełożeniami, zresztą każdy mówi inaczej.Do tego jeszcze z nietypową przednią owiewką - ma dwa okrągłe światła. Nie wiem czy ta owiewka jest oryginalna. http://img151.imageshack.us/img151/7810/przodja3.jpg Czyli chyba muszę przygotować dwie stówki na lancuch. Dzis odkręce dekiel to zrobie zjęcie zębatki. jednej i drugiej. Edytowane 11 Lutego 2007 przez audioterrorysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi