Joe Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 to instalacja jest z wtryskiem pośrednim,1 punktowym, przy parowniku jest tam jedne pokrętło, przy którym grzebałem i chyba w jakiś sposób reguluje skład tej mieszanki, możliwe że przedobrzyłem z tym nieco, sprawdze jeszcze raz, dalej jest jeszcze jedno pokrętło od ilości gazu?? (czy ilości mieszanki??) ale tego nie ruszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witam i co naprawiłeś ta Astre bo co do tej wysokiej temperatury założyłeś zła pompę wody jest więcej rodzajnijak sie założy nie siadzie na ząbek to tez sie będzie grzał parę takie tematów przerabiałem i zawsze był pompa winna a tu tym bardziej po wymianę rozrządu zaczoł sie grzać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 imho jak ktos napisla , pokreciles gazem i dlatego sie grzeje , pamietaj ze gaz zawsze wydziela duzo wieksze ilsoci ciepla od benzynki. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Sorrki za OT.Ale mam pytanie do "Joe" ile ci ta astra spali gazu w miescie/trasie ???? pozdro :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam i co naprawiłeś ta Astre bo co do tej wysokiej temperatury założyłeś zła pompę wody jest więcej rodzajnijak sie założy nie siadzie na ząbek to tez sie będzie grzał parę takie tematów przerabiałem i zawsze był pompa winna a tu tym bardziej po wymianę rozrządu zaczoł sie grzać Pozdrawiamjeszcze nie, chwilowo zaprzestałem szukać przyczyny, co do pompy to sprzedawca twierdził, że to właściwy model do Astry F '94 1.4 8V, poza tym stara wyglądała identycznie, a o "ząbku" jakim myślisz?? na kole pasowym pompy? to chyba nie ma znaczenia... imho jak ktos napisla , pokreciles gazem i dlatego sie grzeje , pamietaj ze gaz zawsze wydziela duzo wieksze ilsoci ciepla od benzynki.to wiem, ale i tak różnica jest zbyt duża, poza tym na bieżącym ustawieniu pokrętła silnik pracuje najlepiej Sorrki za OT.Ale mam pytanie do "Joe" ile ci ta astra spali gazu w miescie/trasie ???? pozdro 7,5-8,5 cykl mieszany, generalnie dojeżdżam tym do szkoły, także 1/2 dziennej trasy "trasa", druga 1/2 miasto, dokładnie nie powiem ile w mieście/trasie bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 a jakie masz zegary ? skala do 100st czy do 110st ? ja w moim mam do 100 st i wentylator załącza się po delikatnym przekroczeniu 100, ale to następuje po ostrej jeździe w mieście. przeważnie trzyma 90-95 st (licznikowe, przy 90 st w rzeczywistości jest 75-80st)ja mam to samo95 st mam tylko na trasie. w miescie przewaznie zaraz dochodzi pod 100 i wlacza sie wentylatortaki chyba urok tego samochoduna poczatku tez mnie to niepokoilo ale potem doszedlem do powyzszego wniosku i jezdze i nic sie nie dzieje.nigdy nie musialem sie zatrzymywac zeby "ochłonął" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) jeśłi wentylator się włącza w normalnej jeźdize to nie dobrze. ja bym sie jeszcze raz zainteresował odpowietrzeniem układu. nie znam silnika astry, ale czy napewno odpowietrza się go czujnikiem temperatury?? nie ma na wężu odpowietrznika??ja jeśli moge doradzić:icon_twisted: to dałbym przy mieszalniku więcej gazu i na węzu(np 2 obroty śrubą regulacyjną) i sprawdził co sie dzieje. jeśli nie pomoże powróciłbym do starego ustawienia. (spalanie wzrośnie.)jeśli masz gaz zwykły taki jak piszesz jest śruba do regulacji przy mieszalniku i na wężu idącym do przepustnicy(najczesciej miedziana) przy mieszalniku ustawiasz wolne obroty,a na wężu przy otwarciu przepustnicy. Edytowane 22 Listopada 2007 przez kuba_195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 padl mi termostatznacie moze jakiego mechanika w Wawie? najlepiej Wola.kolo mnie na Szarych Szeregow cos kreca i im nie ufam. wyslalem laske z samochodem a oni jej jeszcze chcieli wymienic rozrzad nie wiem po jaki ch....j.bez rozrzadu chcieli 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Guzik, podaj oznaczenie silnika Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 hej Guzik jak juz wymienisz to napisz jaki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 juz wyeminilemmam silnik 8V wiec wiazalo to sie ze zdjeciem rozrzadu (przy okazji wymienilem rozrzad bo slabo juz wygladal).efekt: temp 95st i jest ok. wczesniej podchodzilo mi pod czerwone. ale wogole nie dzialal wiatrak wiec.... generalnie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 tez mam V8 :icon_razz: ... ale co dokladnie z tymi 95st dłużej dochodzi do tej temp. i dopiero sie wiatrak załącza??czy dochodzi jak poprzednio tylko ze przy tych 95st się w ogóle wiatrak się załącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 tez mam V8 :icon_razz: ... ale co dokladnie z tymi 95st dłużej dochodzi do tej temp. i dopiero sie wiatrak załącza??czy dochodzi jak poprzednio tylko ze przy tych 95st się w ogóle wiatrak się załącza? powiem szczerze ze nie wiem kiedy sie wlacza bo go nie sluchalem ostatnio. slucham radio w aucie i jeszcze ogrzewanie (a dziala mi dopiero na 3) wiec jest dosc glosno.tak czy siak bardzo dlugo temperatura podnosi sie do ok 95% i ja przekracza dopiero po jezdzie w korku. ale nie dochodzi do 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi