Skocz do zawartości

wymiary ramy junak! Ważne dla odratowania sprzętu

Merh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

...jak w temacie. chodzi mi o 4 wymiary wzięte z dobrej ramy w punktach oznaczonych na rysunku w tym linku:XXX

jesli ktoś mógłby mi je podać-proszę podawać kolejno od góry(są 4 strzałki) ewentualnie przerobić rysunek wstawiając w paincie cyfry.

szczere podzikowania za odpowiedz

Edytowane przez Merh

Cześć!

Merh napisał:

ej,panowie,to dla mnie bardzo ważne.czekam na wymiary bo nie moge bez nich moto złożyć :/

Z racji tego, że przypadkowo :) miałem ramę pod ręką to dokonałem tych pomiarów.

Pozwoliłem sobie też na modyfikację Twojej fotki (mam nadzieję, że nie będziesz miał o to pretensji).

Fotka jest tutaj:

http://junak.ekoma.pl/mediagallery/media.p...070208204313824

Powodzenia w pracach! :crossy:

Edytowane przez pustynny

heh...widzę kolege z pomorskieg. chciałem sie tam zarejestrowac juz wiele razy,ale mimo wszystko nie daje rady :/

a co do fotki to pisałem ze można własnie na niej napisac wymiry.bedzie bardziej czytelnie :D szczere podziekowania dla Ciebie,Pustynny!

tylko jeszcze jedna prośba:podeslij mi to na maila bo mam odmowe dostepu na pomorskim :/ : h_mas@wp.pl

hehe... wystarczy kliknac w link który podałem na samej górze. i wszystko staje sie jasne :bigrazz: rama nie trzyma juz wymiary.przydałoby sie ją jakos wyprostować,bo już opiera sie o iskrownik ;| a to chyba nie za dobrze,jak nie da sie wyciagnac iskrownika.przez 40 lat aluminium zdążyło sie wytrzeć,rama tez dostała przy wprowadzaniu po schodach z piwnicy,co nie co dały tez wyjazdy starego na ryby itd... no i efekt jest ;] same otwory w silniku,na szpilki mocujace go do ramy,tez przydałoby sie jakos po ludzku zrobić,ale i na to nie mam jeszcze pomysłu.dobrze ze tylko dwa ;] trzeci,na lapie z przodu jest w normie :banghead:

wibracje byly takie za jak sie z moto zchodziło to sie sam ksiuk składał do sródręcza :bigrazz:

hehe... wystarczy kliknac w link który podałem na samej górze. i wszystko staje sie jasne :bigrazz: rama nie trzyma juz wymiary.przydałoby sie ją jakos wyprostować,bo już opiera sie o iskrownik ;| a to chyba nie za dobrze,jak nie da sie wyciagnac iskrownika.przez 40 lat aluminium zdążyło sie wytrzeć,rama tez dostała przy wprowadzaniu po schodach z piwnicy,co nie co dały tez wyjazdy starego na ryby itd... no i efekt jest ;] same otwory w silniku,na szpilki mocujace go do ramy,tez przydałoby sie jakos po ludzku zrobić,ale i na to nie mam jeszcze pomysłu.dobrze ze tylko dwa ;] trzeci,na lapie z przodu jest w normie :banghead:

wibracje byly takie za jak sie z moto zchodziło to sie sam kciuk składał do sródręcza :bigrazz:

wibracje byly takie za jak sie z moto zchodziło to sie sam kciuk składał do sródręcza :bigrazz:

Fakt aluminium silnika może wycierać sie w paru miejscach o ramę np. koło pompy olejowej. A co do tego że iskrownik opiera sie o ramą to jest kwestja jego dobrego ustawienia. Konkretniej ustawienia silnika w ramie. Nie powiem umnie są również niewielkie problemy z demontażem iskrownika ale na ogół wszystko jest OK.

po prostu wydaje mi sie ze iskrownik jest czescia silnika do ktorej w razie potrzeby powinien byc dostep bez wyjmowania lub odkrecania silnika.a za wymiary jeszcze raz szczere podziekowania dla Pustynnego!

btw. sory za 3 posty po koleji. cos mi sie net zjechal i wygladało jakby nie wysyłało postów. da sie je usunąc?

Edytowane przez Merh