filipr Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Gratulacje ;) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) dzięki, dziś wylałem olej z silnika - był czarny ale nie wyglądał źle, nie był gęsty itp prysnąłem do środka cylindrów wd40 (wiem, to nie nafta, ale też powinno pomóc ) na pierwszy rozruch ;) z tego co widziałem króciec ssący jest lekko spękany ze starości, hamulec przedni jest słaby.przynajmniej opony wyglądają jak nowe :) mam utrudnioną prace bo mam do dyspozycji jedynie chodnik w mieście, :) Edytowane 22 Września 2015 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Opony jeśli mają 11 lub więcej lat, też na Twoim miejscu bym wymienił. Nawet jeśli dobrze wyglądają. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 hej, wlałem dziś świeży olej, założyłem akumulator od gsxr ( w poprzek się mieści), sprawdziłem gaźnik i króciec i na tym 11 letnim paliwie motor zapalił ;) ładnie chodzi, dziś po 20 latach pierwszy raz rozpakowałem klucze które były w miejscu akumulatora, cały komplecik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 witammam możliwość kupna yamahe virago 250cc za 200euro ( 850zł) który stał 11 lat z czego ostatni rok na dworze i śruby przyrdzewiały.. motor ma org. 11 tys km, co o tym sądzicie? jakie mogę miec problemy z silnikiem ? w baku nie ma rdzynie ma takiej możliwości... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Janusz, dlaczego nie zgadzasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 u mnie też nie ma rdzy a moto z 82 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) aha, to o bak chodzi- nie ma nawet minimalnie rdzy, w środku jak nowy bak, moto stało z może 2 litrami paliwa tylko. trzeba wziąć pod uwagę ze motory z tamtych lat były z lepszych materiałów wykonane, mój gsxr tez nie ma rdzy w baku, Edytowane 23 Września 2015 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 11 lat to szmat czasu, jedyny warunek,że zbiornik był zalany do pełna i tak stal sobie i stal ale z kolei to paliwo ze zbiornika samo już by nie wyleciało przez kranik. Widziałem różne zbiorniki już po kilkuletnim postoju, 3 lata z reguły wystarczą a np. w warunkach UK rok by bak zaatakowała rdza... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 rok w uk to jak 5 lat w środkowej europie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Oj nie gadaj, moja Suza stała prawie rok czasu pod szmatą u kolesia w ogródku, a nie ma ni za dużo rdzy, ani nic innego się nie działo. Ze mną przejeździła całą zimę bez jakiegoś specjalnego traktowania i ogólnie ma się dobrze ;). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi