bronx Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Witam wymieniale uszczelniacze w XJ 900 S ( 98`) i wydaje mi sie ze brakuje jednej czesci (nr 2 na fotce ) o ile nie zostala w ladze/goleniu bo0 cos tam bylo plastikowego... Czy ktos wie jaki wplyw na bezpieczenstwo i prowadzenie ma brak tej czesci ?? Oraz problem nr 2:Poskrecalem wszystko , i zanim wlalem olej dobilem lage do konca i odziwo sie bloknela , tzn "chaczyla sie" trzeba bylko duzo sily aby je rozerwac , po wlaniu oleju (niewielkiej ilosc - 14ml) efekt stracil na sile 95% , tzn czus ze lekko tam zostaje. Poskrecane wszytko jest jak ma byc i bue byla to pierwsza robota , ale nie bardzow iem co moglo sie stac , moze ktos ma jakis pomysl ??? fotka jest tu :http://www.wakacje.cba.pl/lagi.jpg Edytowane 5 Lutego 2007 przez bronx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja tak mialem dawno w NSce. Przyczyna byla krzywa jedna laga co prowadzilo wlasnie do tego zaczepiania sie i braku odbicia :flesje: Jednak u mnie po wlaniu odpowiedniej ilosci oleju problem byl nadal. Motorek sprzedalem taki jak byl wiec nic z tym nie robilem. Moze u ciebie jest cos innego mniej powaznego albo to normalne... BTW. Fotka sie nie wczytuje. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 juz fotka powinna sie otwierac lagi sa proste to mozna wykluczyc a teraz je przegwalcilem :flesje: , dobijajac na ziemi i wszystko zachowuje sie normalnie zastanawiam sie nad zlaniem oleju i sprawdzeniem co dzieje sie bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Widze ze kazdy potrafi pisac pierdoly ale na konkretne pytanie zadjen odpowiedzi....moze i dobrze ze klepowcy sie nie udzielili jeszcze ;) Ale wracajac do tematu , rozkrecilem je na nowo i poskrecalem , , owa czesc plastikowa pieknie sobie tkwi w ladze. Ale dalej dziwnie zachowywala sie bez oleju ( a moze normalnie ??) Edytowane 8 Lutego 2007 przez bronx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lehoom Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A jak sprawdziles ze lagi sa proste? jesli na oko to nie warte nic. Sprawdz za pomoca chociazby poziomicy czy podobnego narzedzia ktore masz poewnosc ze ma idealnie plaska powierzchnie to wtedy zoabaczysz czy sa proste.sprobuj zamienic lagi stronami jesli dasz rade. Obrazek z linka niestety nie wchodzi wiec nie moge poradzic wiecej. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Zdjecie trzeba kichac , ta czesc jest siedziala wbita na swoje miejsce:) Do sprawdzania lag uzywam szkla !!!Kurcze wiadomo co na oko sie chlopu stalo :notworthy: A ja juz rozwiazlem problem i wiem co bylo przyczyna blokowanie sie lagi ,wiec teroaz zobaczymy czy ktos wpadnie na ta opcje.Zaznaczam efekt ustal po wlaniu oleju (bardzo malo 14ml - naprowadze ze cos wypchnal i ustawil :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 No fajno, ale jak nie ma fotki to nikt nic nie poradzi. Nie kazdy zna budowe lag w XJ 900. Skoro rozwiazałes to zajebiscie, ale nie czepiaj sie jak nie dajesz zdjecia Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 No fajno, ale jak nie ma fotki to nikt nic nie poradzi. Nie kazdy zna budowe lag w XJ 900. Skoro rozwiazałes to zajebiscie, ale nie czepiaj sie jak nie dajesz zdjecia Nie trzymaj w niepewności.Ten plastik to przypadkiem nie jest tłoczek pływający?A jak się w jednym miejscu zaciera to może jest wgniotek na gładzi? Choroba nie ten cytat chciałem, tylko jeden wyżej.sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 dobra dokladam fotke , cos ostatnio szwankuje mi ten cba .... http://www.wakacje.cba.pl/laga.htm , a co do rozwiaznia problemu to panewka (ten pierscien na ladze) byla nalozona na koncu lagi a nie na czesci slizgowej i poporstu blokowala lage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi