radzia Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 mam pytanie? czy na platynkach może iskrzeć? co prawda ogar jezdzi ale mi się wydaje, że nie powinno tam iskrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Platynki nie powinny iskrzec. Mogą sie szybko przez to wypalać. Wymień kondensator o odpowiedniej pojemności i powinno byc ok Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 mam pytanie? czy na platynkach może iskrzeć? co prawda ogar jezdzi ale mi się wydaje, że nie powinno tam iskrzeć.to że iskrzą platynki to może być przez kondensator jak mówią koledzy,ale może być też za duża przerwa na platynkach,i weż jeszcze drobnym papierem przeczyść styki(platynek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=54940&hl= :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Styki przerywacza mogą lekko iskrzeć, ale nie nadmiernie. Przy okazji jeśli nie masz, to załóz kondensator o odpowiedniej ilości mikrofaradów, jak powinno być w oryginale, przeczyść styki papierem ściernym, najlepiej ~1000 wodnym, ustaw odpowiednią przerwę i przy okazji sprawdz zapłon czy jest w odpowiedniej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 wymieniłem kondensat przeczyściłem styki i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi