rider123 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Czy motorower moze byc zarejestrowany na osobe niepelnoletnia żeby byla glownym i jedynym wlascicielem i OC bylo tylko na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Tak, jest to mozliwe, bynajmniej jeszcze kilka lat temu bylo to mozliwe, wiec pewnie i teraz jest taka mozliwosc. A tak pozatym to temat nie w tym dziale ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jest to możliwe pod warunkiem zgody przedstawiciela ustawowego (np. rodzica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 poszukaj w archiwum. jest na milion %, a najogolniej mowiac mozna. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Można tak zarejestrować na 100%, ale ja odradzam. W momencie kiedy będziesz chciał sprzedać motorower, a właściciel nie będzie miał skończone 18 lat, będzie to możliwe tylko i wyłącznie za pomocą sądu. Przyszły właściciel nie będzie mógł zarejestrować pojazdu ponieważ sprzedawca nie ma 18 lat. W tym wypadku potrzebna jest sprawa w sądzie, który sprawdzi czy niepełnoletni sam chce sprzedać, a nie jest np do tego zmuszany przez opiekuna. Kupowałem ze znajomym na tej zasadzie simsona. Na szczęście właścicielowi brakowało pół roku do 18, więc śmigał do tego czasu na jego dowodzie i OC. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo_ Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Można tak zarejestrować na 100%, ale ja odradzam. W momencie kiedy będziesz chciał sprzedać motorower, a właściciel nie będzie miał skończone 18 lat, będzie to możliwe tylko i wyłącznie za pomocą sądu. Przyszły właściciel nie będzie mógł zarejestrować pojazdu ponieważ sprzedawca nie ma 18 lat. W tym wypadku potrzebna jest sprawa w sądzie, który sprawdzi czy niepełnoletni sam chce sprzedać, a nie jest np do tego zmuszany przez opiekuna. Kupowałem ze znajomym na tej zasadzie simsona. Na szczęście właścicielowi brakowało pół roku do 18, więc śmigał do tego czasu na jego dowodzie i OC. Pozdrawiam :icon_rolleyes: WitamJakieś bzdury tu wypisujesz, przed 18-tka mialem na siebie zarejestrowane 3 pojazdy, i kazdy bezproblemowo sprzedalem nie potrzebny byl zaden sad ani nic! zero komplikacji. Pozdrawiam, bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 No to dziwne, że ja simsona zarejestrować nie mogłem. Pani w urzędzie powiedziała, że właściciel nie jest pełnoletni i nie może zarządzać swoim majątkiem. :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 na 100% mozna zarejestrowac bo ja juz 3 motorowery na siebie rejestrowałem a pierwszy w wieku 14 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi