Skocz do zawartości

United Kingdom czyli Angielskie przy piwie

ciarah
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

majkelpl napisał:

Czesc Marek i przyjemnego smigania po jUKeju :icon_rolleyes: :cool:

A to ze temat jest tu to tak wyszlo po pierwszym poscie. Potem byly prosby o stworzenie odrebnego dzialu dla "angoli" ale ............ spełzły na niczym :biggrin: :lapad:

Ostal sie jeno ten temat i tu czasamipisujemy.

Moze w lipcu znowu jakies wspolne smiganko, co budzik ?

moze i ja bym posmigal z wami tylko zalezy ktorego bo 20 lipca do PL jade na 2 tygnie

Szanowni Koledzy i Koleżanki

W niedzielę 17.06.2007 r W Londnie mial miejsce tragiczny wypadek.

Odzszedł od nas wspanialy kolega i przyjaciel, wyruszył wieczorem z

pod Ace Cafe drogą A 40 w kierunku Slough gdzie w wyniku fatalnego

zbiegu okoliczności uległ śmiertelnemu wypadkowi na motocyklu. W

imieniu London's Riders składam wyrazy współczucia rodzinie i

znajomym.

Irek pozostaniesz w mojej pamięci - przepraszam że niepojechałem wtedy

z Wami.

LUKAS ZX6R

ps znalazlem to w necie

majkelpl napisał:

A moze podalbys jakies namiary: co, gdzie, kiedy ???

I cos blizszego nt. pogrzebu. Moze bysmy towarzyszyli Mu w ostatniej drodze ............

[*]

majkel ja nic nie wiem narazie znalazlem tego posta na innym forum

kudi napisał:

majkel ja nic nie wiem narazie znalazlem tego posta na innym forum

ps. sytuacja rodzinna zmusza mnie do sprzedania motoru wiec narazie sie musze pozegnac z wami jak kiedys jeszcze mnie bedzie stac to cos sobie kupie dzieki wszystkim i za wszystko pozdro narazie

• 1 miesiąc temu...

witam!

jestem tu nowy ... wczesniej zagadywalem na Waszym forum o jakies podpowiedzi na temat motocykli...

wtedy mialem w planach zakup ale nie wiedzialem dokladnie co ...

teraz juz jestem blizej niz dalej spelnienia tego marzenia :D ... tzn juz wiem co kupic a mianowicie KAWASAKI VN 900 CLASSIC :)

poza tym we wtorek zdalem egzam na prawko kat A wiec wszystko jest na dobrej drodze... i mysle ze w jakis miesiac powinienem sie wyrobic z kupnem :D

i moje pytanko ... ubezpieczenie !

znacie moze jakas konkretna firme ubezpieczeniowa zajmujaca sie motorkami w ktorej moglbym sprobowac? czy najlepiej w jakiejs wyszukiwarce internetowej po prostu poszukac najtanszego ?

to bedzie moj pierwszy motocykiel wiec chyba wezme pelne ubezpieczenie (comprehensive) zeby w razie Wu nie plakac .. odpukać .. puk puk :D

maszyne kupuje nowa z salonu .. jesli to cos zmienia

tak w ogole jestem z MANCHESTERU dlatego tutaj zadaje to pytanie ... jakbyscie cos wiedzieli o angielskich ubezpieczalniach to prosze dajcie znac .. z góry dzieki

a tak na marginesie .. jest ktos jeszcze z okolic manchesteru ? .. pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.

gonzoss napisał:

witam!

KAWASAKI VN 900 CLASSIC :icon_mrgreen:

maszyne kupuje nowa z salonu .. jesli to cos zmienia

a tak na marginesie .. jest ktos jeszcze z okolic manchesteru ? .. pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.

Pogratulowac wyboru i duzej kasy :icon_mrgreen:

Zawsze to mazna gdzies kawalek podjechac po angielskim highwayu :rolleyes: aby sie spotkac na :icon_mrgreen:

ps. w sprawie ubezpieczenia to zapytaj jeszcze w salonie bo moze Oni maja jakies kontakty z ubezpieczycielami

ISRA: 27062
SREU: 614

majkelpl napisał:

Pogratulowac wyboru i duzej kasy :icon_mrgreen:

Zawsze to mazna gdzies kawalek podjechac po angielskim highwayu :crossy: aby sie spotkac na :flesje:

ps. w sprawie ubezpieczenia to zapytaj jeszcze w salonie bo moze Oni maja jakies kontakty z ubezpieczycielami

dyziowg napisał:

Hej

za nowa maszyne, bez znizek, zaplacisz wiecej (czyt. duzo)

pozdro

dziekowac dziekowac.

w obu wyszukiwarkach wyszlo kolo 900Ł na rok. :banghead:

wczesniej gdzies udalo mi sie znalezc cos kolo 700... ale zobaczymy .. za jakies 2 tygodnie moze bede zamawial juz sprzet wiec jak dostane wszystkie informacje typu nr rej i dokladna specyfikacje motoru to wtedy bede szukal.

dokladna specyfikacje to chodzi mi o jakies zabezpieczenia .. immobiliser .. alarm czy cos .. bo podczas ubezpieczania pytaja o to i moze bedzie cos taniej jak motorek zabezpieczony.

chociaz wydaje mi sie ze nowy seryjny motocykl nie ma zadnych takich zabezpieczen co ?!

oczywiscie licze sie z dosc wysoka skladka gdyz wlasnie nie mam znizek a w dodatku mam tylko 24 latka :notworthy:

wiec roczek mi brakuje zeby nie placic nadwyzki... ale nie bede czekal rok z kupnem hehe :eek:

zapytam jeszcze u dealera o jakas podpowiedz w sprawie ubezpieczenia tak jak podpowiadasz majkelpl .. dzieki.

pozdrawiam.

majkelpl napisał:

No Panowie "angole" !!!!

Cisza tu jakas straszliwa nastala a czas wakacji i urlopow w Pl juz chyba minal i czas zrobic jakas ustawke na wspolne :icon_razz:

Sa jacys chetni i obecniu w jUKeju ??? :icon_biggrin:

Hejka wszystkim!

Rzeczywiscie straszna cisza, myslalem ze ten temat juz umarl. Gdyby byl jakkis konkretny pomysl na jakis jednodniowy wypad w weekend, to sie pisze. Wkoncu moze bym kogos poznal co smiga na moto bo z tym u mnie krucho, a z mila checia posmigalbym z kims. :icon_razz: Dawac jakies propozycje!

pozdro! :banghead:

Czesc chlopaki. Milo znow popatrzec na wasze plany motorowe. Ja niestety narazie odpuszczam bo po wypadku na moim T-cacie w maju ciagle jestem na kulach i jeszcze miesiac musze byc. Motorek juz prawie naprawilem i niedlugo bedzie gotow do sprzedazy. Ze mna troche gorzej bo zanim znow wsiade na 2 kolka to z roczek musi uplynac. Do tego czasu zycze szerokich drog i patrzcie przed siebie.