August~VF1000 Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Przy mojej bumce zakleiła się najprawdopodobniej chłodnica... Wlałem płynu na uszczelnienie i jest dupa. Chce ją wywalić na zewnątrz i jakoś ją wyczyścić... Słyszałem że moge wlać kreta z gorącą wodą ale chyba bym ją wtedy zabił... Dodam tylko że po wlaniu tego copstwa wywala mi płyn, robi się ciśnienie... węże są twarde... Termostat wywaliłem i jest to samo, pompa będzie chyba dobra bo robi przecież cisnienie... Więc chce tą chłodnice jeszcze zrobić... Węże są drozne bo przedmuchiwalem... Prosze o opinie o jakiś środkach na to... Z góry dzięki. Dodam że 3m-ce temu była uszczelka wymieniana i auto do czasu wlania tego czegoś chodziło jak nowe... Panowie... Nikt nie wie??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 wrzątek + kret + ocet , zostawiasz na ok 2h i płuczesz ciepłą wodą pod cisnieniem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A czy kret nie zezre jej??? W kazdym motoryzacyjnym sa srodki do czyszczenia chłodnic. Sprawdzilem. NIE STOSOWAC DO INSTALCJI ALUMINIOWYCH!!! Wiec jesli masz chlodnice z alu to kret odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A czy kret nie zezre jej??? W kazdym motoryzacyjnym sa srodki do czyszczenia chłodnic. Sprawdzilem. NIE STOSOWAC DO INSTALCJI ALUMINIOWYCH!!! Wiec jesli masz chlodnice z alu to kret odpada. właśnie zapomniałem dopisać żeby do alu nie stosować bo się rozpuści ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Przy mojej bumce zakleiła się najprawdopodobniej chłodnica... Wlałem płynu na uszczelnienie i jest dupa. Chce ją wywalić na zewnątrz i jakoś ją wyczyścić... Słyszałem że moge wlać kreta z gorącą wodą ale chyba bym ją wtedy zabił... Dodam tylko że po wlaniu tego copstwa wywala mi płyn, robi się ciśnienie... węże są twarde... Termostat wywaliłem i jest to samo, pompa będzie chyba dobra bo robi przecież cisnienie... Więc chce tą chłodnice jeszcze zrobić... Węże są drozne bo przedmuchiwalem... Prosze o opinie o jakiś środkach na to... Z góry dzięki. Dodam że 3m-ce temu była uszczelka wymieniana i auto do czasu wlania tego czegoś chodziło jak nowe... Panowie... Nikt nie wie??!!Czegos tu nie rozumiem???? Piszesz ze "najprawdopodobniej" (to ty jej nie widziales?) zakleila sie chlodnica...A ty jej wlales plynu do uszczelnienia???? Jesli jest drozna to nie kombinuj z kretami.jesli juz jestes pewien ze jest zakamieniona to masz w stacjach paliw gotowe takie specyfiki Ale uwazaj bo to dopiero moze ci ja rozszczelnic.Jesli troche kapie to wsyp jej uszczelniacza.Ale jak mocno leci to lutowanko ;) Ale tak czy owak sprawdz zaworki w korku chlodnicy. Malo kto wie jak duze maja znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) właśnie zapomniałem dopisać żeby do alu nie stosować bo się rozpuści no a zastanowiłeś się nad tym że w tej BMW zapewne jest chłodnica aluminiowa ? pozdr Edytowane 4 Lutego 2007 przez krzychuu_ktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi