viperPL Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam. Przypuszczam że pytam w niewłaściwym dziale, aczkolwiek bardzo prosze aby ten temat chwilkę tutaj pobył ze względy na najwyższa frekwencję w tym dziale... Ale do rzeczy: Może ktoś potwierdzić uczciwość tego handlarza:http://allegro.pl/item161899465_honda_cbr_600_f3_rr_.html ?Mieszka on w miejscowości Swornegacie :crossy: Zamówiłem u niego prawą część czachy widoczną na fotce w idealnym stanie (oryginalny lakier bez ani jednej ryski) - sprzedający zapowiada że taka ta część jest. Wysłałem sprzedającemu emaila z adresem oraz z informacją odnośnie wysyłki. Prosiłem jak byk o zaznaczenie opcji przy wysyłce "sprawdzenie zawartości przez odbiorcę - koszt 5zł" no ale jak to w zyciu zawsze jest pod górę .. sprzedający nie zaznaczył tej opcji, bo wg niego: takiej opcji cyba nie ma na poczcie, zapomnial, nie wiedzial. :biggrin: Jak by nie było na gotowo wraz z przesyłka 220 zł trzeba zapłacić, a nie chcę kupić czegoś nadającego sie do lakierowania (bo i swoją moge polakierować) Jeśli ktoś robił interes z tym sprzedającym to bardzo proszę o opinie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
last_rebel Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja bym nie odbieral przesylki, niech wroci do niego i niech sie nauczy uzywac poczty polskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja bym nie odbieral przesylki, niech wroci do niego i niech sie nauczy uzywac poczty polskiej... To by było najbezpieczniejsze wyjście, tylko że zaje..ście mi zależy na prawym elemencie czaszy z oryginalnym lakierem oraz naklejkami. Swoją mam lekko dziabniętą i można by polakierować, ale koszt oryginalnych 2 naklejek kosztuje ponad 200 zł no i jeszcze lakiernicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Najlepiej gdybybys dogadal sie w tym przypadku z listonowszem, ew. dał mu skromny napiwek, ca by przychylniej spojzal na twoją chec sprawdzenia paczki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Najlepiej gdybybys dogadal sie w tym przypadku z listonowszem, ew. dał mu skromny napiwek, ca by przychylniej spojzal na twoją chec sprawdzenia paczki :notworthy: Też mi to przyszło na myśl. Wydaje mi się że może uda mi się zawrzeć układ z listonoszem, jako że przesyłka została zaadresowana na mój 2gi adres (nie Szczecin) gdzie listonosza jako tako znam :notworthy: Ale czy sie skusi na napiwek .. cieżko powiedzieć :icon_mrgreen: Zależy mi na taim plastiku w fabrycznym stanie jak cholera :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romans Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Miałbym troche czasu to bym ci ten boczek sprawdzil. Sprzedawca z 2, ja bym uważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie listonosze noszą tylko listy. Z paczkami jeżdżą inni umyślni. Czasem kupuję w necie książki i za każdym razem przywozi mi je ktoś inny :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Zauważyłeś, że na 4 pozytywy ma aż 2 negatywy? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Najlepiej gdybybys dogadal sie w tym przypadku z listonowszem, ew. dał mu skromny napiwek, ca by przychylniej spojzal na twoją chec sprawdzenia paczki :biggrin: Nie ma takiej opcji... Kiedy nadawca zaznacza odplatna opcje ktora umozliwia Tobie sprawdzenie zawartosci paczki przed dokonaniem zaplaty to taka paczke odbiera sie w oddziale poczty (listonosze/paczkonosze sa zobowiazani w takim przypadku dostarczyc na Twoj adres jedynie awizo) A tak w ogole to nawet jesli takie paczki bylyby tradycyjnie dostarczane do odbiorcy to nie mozna liczyc na to by jakikolwiek dostarczyciel za pokusa napiwku pozwolilby otworzyc Tobie paczke przed zaplata Dlaczego? Poczta Polska jak i inny dostarczyciel jest zobowiazany dostarczyc przesylke na wskazany odres w stanie nienaruszonym (Ty otwierajac paczke i nie decydujac sie na jej odbior "uszkadzasz" ja)! W innym przypadku moze byc zgloszona reklamacja ze strony nadawcy badz tez odbiorcy i wowczas za wszystko odpowiedzialny jest dostarczyciel ktoremu placisz za usluge i ktory ma bezwarunkowy obowiazek z tego zadania sie wywiazac rzetelnieTakze moja rada-wytlumacz wyraznie gamoniowi ktory te owiewke ma Tobie przeslac ze opcja o ktorej mowa wyzej jest dostepna a jak jest na tyle ograniczony ze nie jest w stanie sam takowej sie doszukac to niech poprosi "pania z okienka" aby mu pomogla Proste!! Jesli nawet to nie pomoze to ja zapewnieniom gosca odnosnie owiewki ktora oferuje poprostu bym nie ufal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi