Skocz do zawartości

Cagiva Mito a Cagiva W8 uszczelki

mortal
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam temat nieco nie typowy ale musze go założyc bo nie chce wyrzucic kasy w błoto. Chodzi o to że musze wymienić uszczelki w mojej Cagivie W8 ( pod głowicą i pod cylindrem ) i teraz tak, dzwonilem wszedzie pytałem i nie moge dostac konkretnych do W8 chlodzonej powietrzem.

I teraz mam takie pytanie raczej do uzytkowników cagivy Mito/supercity/Planet/freccia:

Czy uszczelki od ww motocykli są takie same jak do W8 ? (różnią sie tym ze moja cagiva jest chlodzona powietrzem a ww motocykle mają silnik chłodzony cieczą)

Albo inaczej : Czy któryś z wlascicieli cagivy Mito/supercity/Planet/freccia mógłby zmierzyć średnicę uszczelki pod głowicą?(jest to taka okrągła guma) Głownie chodzi mi o uszczelke pod głowicę bo wiem ze pod cyliner jest taka sama.

Znalazłem w necie taki zestaw http://sklep.intercars.com.pl/index.php?lang_id=PL&search=1 i wlasnie nie wiem czy go zamawiac, bo jezeli uszczelka jest w innym rozmiarze to wyrzucone pieniadze w błoto.

ps. Chodzi mi o te uszczelkę dookola tuleji cylindrowej, umnie siedzi o na w takim rowku

z gory dzieki za jakąkolwiek pomoc :)

Edytowane przez mortal

Co do uszczelek to w Planet/Mito/SuperCity sa takie : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M283425 Jednak niewiem czy w W8 chłodzonej powietrzem sa takie same.

Zadzwon do motoromy powinni miec,a jak nie to moze cos Ci doradzą.

Albo wez ta swoja głowice idz z nia do jakiegos sklepu to Ci dobiora taka uszczelke (ja tak własnie robiłem).

Tak wyglada głowica w Mito/Planet/SuperCity.

Pozdro.

• 5 miesięcy temu...

Kolega Kamil125 ma racje,Motoroma to najleprze wyjście,a jak nie ,to tak jak mówił Kamil 125 pojeździć troche musisz żeby coś może dopasować:biggrin: a tu daje link do strony Motoromy najleprzej firmy zajmującej sie włochami ,profesjonalna obsługa-polecam:) www.motoroma.prv.pl