jarekk Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Przymierzam sie do zakupu kombinezonu motocyklowego (skorzany 2-czesciowy) Oczywiscie pod kombinezon musimy cos ubrac... Poniewaz pory roku wyraznie sie zaznaczaja jesli chodzi o temperatury raz musimy sie ubrac cieplej innym razem nieco lzej I w tym momencie rodzi sie moje pytanie Jak dobierac rozmiar kupowanego kombinezonu? Na co go przymierzac? Jakie konkretnie ciuchy proponujecie zakaldac pod kombi? Czy takie ciuchy sa uniwersalene tzn czy daja rade zarowno wiosna/jesienie jak i latem kiedy jest zdecydowainie cieplej? Sporo ostatnio "slychac" na forum o profesjonalnej bieliznie Czy takowa w zupelnosci wystarcza? Kto ma ochote sie wypowiedziec bardzo prosze :icon_rolleyes: :buttrock: Za porady typu "uzyj opcji szukaj" z gory dziekuje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki_lauda Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 generalnie nie ma mowy o zadnych bluzach pod ani spodniach. Kombinezon ( bynajmniej ja) gdy jest cieplo zakladam na zwykly tiszert. jak jest troche gorsza pogoda to jakis bajer na dlugi rekaw ale cienka bawelna. jezdzilem w kombi przy 5 stopniach C i nie narzekalem. inna sprawa to ze lapy mi marzly po pol godzinie ( rekawice letnie) . Bielizna termoaktywna bardzo pasuje, jest cienka i ma dobra izolacje termiczna wiec jest napewno godna polecenia. Kombinezon ze skory bydlecej mysle ze jest na tyle gruby ze ( jesli juz) to tylko pas nerkowy pod i tyle...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 pod kurtke najlepiej wrzuc cienki polar i koszulke, zmierz tak i tak i zobaczysz. Przeciez zima nie zalozysz na motocykl 7 swetrów pod kombinezon i wełnianych kalesonów :biggrin: Jesli zamierzasz jezdzic w zolwiu to tez dobrze byloby sprawdzic jak lezy pod kurtka i czy mozesz jeszcze sie ruszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dosłownie 5 minut temu pisałem w innym temacie co i jak. http://forum.motocyklistow.pl/aktywna-bielizna-t66072.html Odradzam kupowania skóry, będzie ci w tym zimno jak cholera, a jak pojeżdzisz w tym parę latek, to będziesz dopiero narzekał na zimno. Tylko teksty i do tego bielizna termoaktywna. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi