wujcio10 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam Honde Mtx 80 HD06 wersja chłodzona powietrzem 1982r.Od pewnego czasu mam z nia pewien problem. Gdy jest zimna to odpala na ssaniu, ale na wolnych obrotach gaśnie. Potem gdy wyłącze ssanie i ujade z 200m motor przerywa a potem gaśnie. Nie wiem czy to mogło być tego przycztną, ale kiedys jechałem cały czs na ssaniu jakieś 7km i od tamtej pory sie to dzieje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Myśle ze to moze byc spowodowane brakiem doplywu paliwa. Kiedy silnik wypali paliwo z gaznika zaczyna gasnac . Na poczatek wyczysc dokladnie gaznik i wranik zeby wyeliminowac brak doplywu paliwa. Jesli to uczynisz dobrze ustaw gaznik. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 moim zdaniem przydało by się przeczyścić dyszę główną w gaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujcio10 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 A czy gaźnik mógł sie zabrudzić gdy założyłem stożkowy filtr powietrza?? (taki za 20zeta z AG-MOTU)tak mi sie wydaje ale nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 To pewnie przez ten filtr jesli jest mozliwosc to przejdz na oryginalny lub kup jakis pozadny stozek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 wujcio10 napisał: A czy gaźnik mógł sie zabrudzić gdy założyłem stożkowy filtr powietrza?? (taki za 20zeta z AG-MOTU)tak mi sie wydaje ale nie jestem pewien... Zabrudził się z powodu zanieczyszczeń z paliwa i powietrza, filtr za 20 zł tylko to przyspieszył. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 możliwe że sie zabrudził gaznik przez ten filtr ale też na takim filtrze trzeba wyregulować gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Rozbierz cały gaźnik i kranik i je wyczyść. I wywal ten stożek! Miałem kiedyś stożek podobnej klasy i cały czas musiałem czyścić gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 nieopłaca sie montować stożków...po co Wam to?moim zdaniem to jest strata np tych głupich 20 zł.lepiej wydać to na piwo:)szkoda czyszczenia tego gaźnika...szkoda roboty i nerwów.no chyba że ktoś to lubi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 wujcio10 napisał: Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam Honde Mtx 80 HD06 wersja chłodzona powietrzem 1982r.Od pewnego czasu mam z nia pewien problem. Gdy jest zimna to odpala na ssaniu, ale na wolnych obrotach gaśnie. Potem gdy wyłącze ssanie i ujade z 200m motor przerywa a potem gaśnie. Nie wiem czy to mogło być tego przycztną, ale kiedys jechałem cały czs na ssaniu jakieś 7km i od tamtej pory sie to dzieje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dzięki! Spróbuj jeszcze przeczyscic dokładnie gaźnik i go wyregulować (i sprawdz czy iglica sie nie zacina,czy puszcza i zamyka paliwo) i zobacz czy masz odpowietrznik w baku bo moze jest zapchany i paliwo wolno leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 przyłączając sie do tematu to powiem że właśnie miałem kupować stożek za "grosze" ale widze po wypowiedziach że z tym tylko same kłopoty więc lepiej będzie jak zakupie orginalny... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zróbcie sobie mały test taki jak ja kiedyś zrobiłem. Garstkę (normalnego grubego) piasku połóżcie na siateczkę tych gównianych (tanich) stożków i zobaczcie ile będzie w środku. Mnie pochłonął ze 30 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zróbcie sobie mały test taki jak ja kiedyś zrobiłem. Garstkę (normalnego grubego) piasku połóżcie na siateczkę tych gównianych (tanich) stożków i zobaczcie ile będzie w środku. Mnie pochłonął ze 30 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujcio10 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ok. Wielkie dzięki. Jutro zabieram się za czyszczenie gaźnika. Prosiłbym jeszcze o wskazówki dotyczące wyregulowania gaźnka. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi