Skocz do zawartości

Pomoc przy przywizieniu moto z niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje osoby, najlepiej z okolic Warszawy, ktora posiadalaby odpowiednio duze auto lub auto z przyczepa, oraz ktora bylaby gotowa pojechac ze mna w tym tygodniu lub w przyszlym do niemiec (okolice Hannoveru) po moto. Szczerze powiedziawszy najbardziej odpowiada mi opcja wyruszenia w te srode wieczorem.

pozdrawiam

Kawa

Czesc, ja tez miałbym pytanie odnosnie transportu motocykla z Niemiec. A dokładnie z okolic Stuttgartu i z powrotem w kierunku Rzeszowa. Czy macie jakies namiary na osobe, która by się tym zajeła, albo na osobe, która się tym zajmuje powiedzmy zawodowo? Oczywiscie za rozsądną cene:)

Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Poszukuje osoby, najlepiej z okolic Warszawy, ktora posiadalaby odpowiednio duze auto lub auto z przyczepa, oraz ktora bylaby gotowa pojechac ze mna w tym tygodniu lub w przyszlym do niemiec (okolice Hannoveru) po moto. Szczerze powiedziawszy najbardziej odpowiada mi opcja wyruszenia w te srode wieczorem.

pozdrawiam

Kawa

popytaj po komisach, może byś się zabrał z kimś kto jedzie w te okolice, i za drobną opłatą by ci przywieźli :biggrin:

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

popytaj po komisach, może byś się zabrał z kimś kto jedzie w te okolice, i za drobną opłatą by ci przywieźli :D

Dzieki za podpowiedz, juz tego próbowałem (wysłałem kilkanascie mail-i z zapytaniem), ale niestety kicha.

Pytałem tez w firmach zajmujacych sie transportem, ale oni chcą majątek za taką usługę.

Dzieki za podpowiedz, juz tego próbowałem (wysłałem kilkanascie mail-i z zapytaniem), ale niestety kicha.

Pytałem tez w firmach zajmujacych sie transportem, ale oni chcą majątek za taką usługę.

Co znaczy majątek ???

Mnie przywiezienie motocykla z okolicy Magdeburga kosztowało około 1800 - 2,000zł. Własnym samochodem.

-1,800km X 10lL/100km = 180L paliwa x 3,80zł ( wtedy paliwo kosztowało dużo powyżej 4zł ) = 1368zł samo paliwo.

- Autostrada 6 x 11zł = 66zł

- Korytko 6 posiłków x 20zł

- Nocleg około 50zł

- Napoje, Red Bull, kawa, mineralna, piwo :icon_evil: 30-40zł

Trzy ostatnie pozycje x 2 czyli koszt experta.

Razem w bardzo dużym przybliżeniu jest jak wyżej ponad 1,800zł.

A są to koszta własne, bez zarobku, amortyzacji samochodu i tym podobnych. Zauważ że wynajęty człowiek nie zadowoli się kanapkami z domu i spaniem w samochodzie ( zwłaszcza zimą ) tak więc raczej musisz uwzględnić w kosztach w/w pozycje. Autostradę możesz ominąć ale stracisz dużo czasu za który też trzeba zapłacić.

Opis sprowadzenia motocykla z niemiec jest moim temacie > ZRX1200s pierwsze impresje< sam tam za chwilę zajrzę by zwerifikować koszta, o ile i w czym się pomyliłem.

Witam, dzieki za tak szczegółowe koszta związane z transportem.Wiem, ze jest to niemały wydatek, ale chodziło mi raczej o osoby które byc może w najblizszym czasie bedą w jakims celu jechac do naszych sąsiadów i bedą wracały pustym autem, albo osoby, które sprowadzaja często auta i przypadkiem będą miały mozliwosc zabrania motocykla. Jest oczywiste, ze w takim wypadku koszty są napewno nizsze. A może ktoś z forumowiczów zamierza wyjechac do Niemiec aby przywiesc motocykl, chętnie sie dołącze?

Edytowane przez YPSE

-1,800km X 10lL/100km = 180L paliwa x 3,80zł ( wtedy paliwo kosztowało dużo powyżej 4zł ) = 1368zł samo paliwo.

1800km to w dwie strony? Bo policzyles jakby 1800km bylo w jedna strone :D

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

pozdrawiam

Kawa

Jesli w dalszym ciągu jesteś zainteresowany wyjazdem po moto do Niemiec, to prosze info na PW-dam namiary na siebie i myślę,że się dogadamy . Posiadam duże auto wewnątrz którego jest szyna transportowa do moto na którym woże motocykle.