magneto Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 witam. mam nadzieje ze odnajda sie w tym dziale osoby ktore odpowiedza na moje pytanie. kiedy konczylem w garazu prace nad rometem, doszedl do mnie nieznany mi dotychczas jakis pan. gadka gadka o motocyklach i wynikalo z niej, ze kupil do remontu silnik od hondy CB125, rok bodajze 87. ze to czterosow to kazdy wie, zreszta siedzialem juz przy czyms podobnym, tyle ze on mowil ze jego wersja to dwucylindrowiec(rzedowy). pytanie teraz do was; czy byly wypuszczane na jakikolwiek rynek hondy CB 125 z dwucylindrowym rzedowym silnikiem? te, ktore widzialem to tylko i wylacznie jednogarowe. mowil ze roznica pomiedzy tlokami wynosi 90*. jezeli nie, to w takim ukladzie jakie motocykle 125 4T mialy takowy silnik? z gory dzieki, pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Byly na wielu rynkach, wersja jedno i dwu gaznikowa, moc od 12 do 16 KM / 11 tys obr i jezdzily pod 120 km/h. Typowa dla Hondy w jej twinach jest uklad taki ze wykorbienia walu sa przesuniete wzgledem siebie o 180 stopni, tzn gdy jeden tlok jest w gorze to drugi w dole. Ma to troche wytlumic drgania ale efekt jest sredni. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 dziekuje za odpowiedz. osoba z ktora rozmawialem mowila jednak ze wykorbienia walu byly przesuyniete wzgledem siebie nie o 180, tylko o 90* co podkreslil...wiec jak to w koncu bedzie...? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Mysle ze sie po prostu pomylil z tymi stopniami. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi