mierzynskim Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich! Niedawno, kiedy chwaliłem się moim nowym nabytkiem, parę osób zwróciło uwagę na fakt, iż szprychowane koła wyglądają lepiej niż odlewy... Ja o tym wiedziałem, ale niestety nie stać mnie było na nowszy rocznik Virażki, a w tym który mam są właśnie odlewy... Czy ktoś z was nie wie, gdzie mógłbym tanio dostać felgi (lub całe koła) szprychowane? Byłbym wdzięczny za wszelakie informacje... I druga sprawa: jeśli już miałbym zostać przy odlewach, to czy da się w jakiś sposób zlikwidować ten złoty kolorek? Najchętniej na szary (srebrny) taki, jak w nowszych modelach. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. P.S. Cholerny śnieg... :banghead: Edytowane 26 Stycznia 2007 przez mierzynskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Ja bym mimo wszystko, zostawil jednak te kola i to co niejednokrotnie podkresla ojczulek Maslak :banghead: kase przeznaczyl na jazde, czyli paliwko i reszta.Pojezdzij troche tym co masz a potem sprzedaj z tymi kolami i kup innego, mlodszego. Sorry ......... inna, mlodsza Virówke, oczywiscie :lalag: Edytowane 26 Stycznia 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) I druga sprawa: jeśli już miałbym zostać przy odlewach, to czy da się w jakiś sposób zlikwidować ten złoty kolorek? Najchętniej na szary (srebrny) taki, jak w nowszych modelach. Ja akurat na ciemno-złoto pomalowałem felgi w imitującej Virago Aprilce, pasowało do błękitu:http://www.christiancentaur.riders.pl/ape/garage.jpg ,ale dobór koloru to rzecz wtórna. Proszkowo, po uprzednim piaskowaniu - bo tu lakier musi być bardzo trwały - wyjdzie niestety dość drogo. Majkel ma rację, odpuść, chyba że znajdziesz chętnego na zamianę kół, bo gusta są różne. Podobało mi się kiedyś takie rozwiązanie kolorystyczne w XV1100: kolega pozostawił boczne ranty metaliczne, a resztę powierzchni pomalował na czarno, przy czerwono-żółtej maszynie. Ciekawy efekt! Edytowane 26 Stycznia 2007 przez x. Maślak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 jak chcesz pomalowac te felgi to zobacz u wulkanizatorow ktorzy zajmuja sie naprawa felg aluminiowych i zostaw je, a pozniej moze cos wyhaczysz na szprychowych pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja jak szukałem w 98r. Virażki dla siebie miałem dwa warunki: 1100 i na szprychach. Skończyło się na 750 i odlewach i ... zostało tak 8 lat. 750-tka spokojnie dawała radę, a odlewy łatwo było utrzymywać i byłem z motka bardzo zadowolony. Za to teraz mam 1100 na szprychach ... tyle, że Drag Star :icon_razz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 tez chcialem 750 i miala odlewyale nie mialem wtedy tyle kasy a teraz 535 mi wystarcza :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Niedawno, kiedy chwaliłem się moim nowym nabytkiem, parę osób zwróciło uwagę na fakt, iż szprychowane koła wyglądają lepiej niż odlewy... Ja o tym wiedziałem, ale niestety nie stać mnie było na nowszy rocznik Virażki, a w tym który mam są właśnie odlewy... Czy ktoś z was nie wie, gdzie mógłbym tanio dostać felgi (lub całe koła) szprychowane? Byłbym wdzięczny za wszelakie informacje... I druga sprawa: jeśli już miałbym zostać przy odlewach, to czy da się w jakiś sposób zlikwidować ten złoty kolorek? Najchętniej na szary (srebrny) taki, jak w nowszych modelach. Znaleźć koła szprychowanie do Virago nie będzie łatwo, a jeszcze żeby było tanio - tak to tylko w Erze :biggrin: Prościej przemalować na srebrny lub wypolerować np tak. A ponieważ to nowy nabytek to zapału powinno wystarczyć na tą polerkę. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzynskim Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Znaleźć koła szprychowanie do Virago nie będzie łatwo, a jeszcze żeby było tanio - tak to tylko w Erze :cool: Prościej przemalować na srebrny lub wypolerować np tak. A ponieważ to nowy nabytek to zapału powinno wystarczyć na tą polerkę. :) Czy te koła na zdjęciu pochodzą od Virażki? A ta polerka polega na starciu farby, rozumiem? Jeśli tak, może powiesz mi, jak się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czy te koła na zdjęciu pochodzą od Virażki? No co Ty???Na pewno nie od Virażki. Prędzej od jakiegoś Maraudera. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Czy te koła na zdjęciu pochodzą od Virażki? A ta polerka polega na starciu farby, rozumiem? Jeśli tak, może powiesz mi, jak się do tego zabrać?Koła są od VTX-a, ale nie chodzi o to od czego tylko co mozna z nimi zrobic.O polerowaniu to chyba juz sporo bylo, ale w skrócie:1. Usunąć farbę - skansol albo pianka albo ręcznie (ostatnie nie polecam)2. Szlifować papierem ściernym od 260 do 2000 (jeżeli są wieksze nierówności to można pilnikiem)3. Polerować filcem, tarczą tkaninową z pastą polerską (może być Automax) Co jakiś czas (w miarę wolnego) przepolerować pastą Tempo.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 ale swieca sie nie powiem jak :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi