Bocian cbr Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam mam pewna wątpliwość odnośnie układu chłodzenia w 954 mianowicie niedawno robiłem wymianę płynu i niewiem czy poziom płynu sprawdza się w zbiorniczku czy w chłodnicy ze schematu oraz z ogledzin wynika ze nie jest to typowy zbiorniczek wyrównawczy lecz tylko przelewowy świadczy o tym tylko jedno połączenie z węzykiem który trafia do przelewu chłodnicy i chociażby po jego usytuowaniu prawie w najniższym miejscu układu. jezeli jest to zbiorniczek przelewowy to po co w nim poziom max i min. gdzie mam sprawdzić ten poziom. nie jestem może mechanikiem ale nie rozumiem intencji tych japońców z hondy czy nie mogli zrobic jak w gsx-rze dziekuje za wszelkie wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Poziom płynu sprawdza sie właśnie na tym zbiorniczku. Jest poziom MAX i Min. Niewiem jak ma CBR ale umnie poziom płynu sprawdza sie właśnie na tym zbiorniczku (wyrównawczym). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian cbr Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 No właśnie tak sie postepuje w normalnym zbiorniczku wyrównawczym ale ten ma tylko połączenie z chłodnicą wężykiem którym spływa nadmiar z chłodnicy a nie odwrotnie bo zbirniczek jest dużo niżej niż chłodnica. Nie wyszukuje sobie problemów ale poprostu nie rozumiem zasady działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ja tez tak mam, to chyba działą tak ze zalewasz chlodnice, odpowietrzasz i dolewasz na full, a potemdo zbiorniczka na srednio, a jak ci gotuje to ci wyrzuca tylko płyn, ale jak jest mało to chyba zasysa od dołu bo tam masz wezyk na samym dole w zbiorniczku. to tak sam wymysliwłem wiec na pewno sie myle hehe pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian cbr Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 z tym zalewaniem to właśnie tak zrobiłem tylko po 1 dolaniu i 5 minutach pracy silnika juz płynu nie ubywało a teraz to nie bardzo mi sie uśmiecha za jakiś czas ściągać boczek mam nadzieje ze juz sie odpowietrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 no to chyba jest okej.Mozesz w jakis ciepły dzień zrobić jakąś trase i zobaczyć , czy sie grzeje i jak tam z łynem w zbiorniczku. pzzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi