Skocz do zawartości

pożyczający motorower nieletniemu bez uprawnien

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co sie dowiadywalem ( chcialem aby moja corka zdawala wlasnie w Polsce ) na Policji w Slawnie / zach. pomorskie to policja nie ma juz z karta motorowerowa ani rowerowa NIC wspolnego - tylko szkoly - o zgrozo !!!

pozdrawiam

Radom jest 100km od Wawy a połaczenie jest niezmiernie łatwe bo praktycznie co 20 min odjężdza albo pociąg albo autobus z Wawy do Radomia i odwrotnie
to git.

Dzis pogadałem z dyrektorka i okazało sie ze w szkole sa blankiety kart moto/rower i że jak bede mial kwitek, ze zdałem to mi to podstepluje.

50 zl to nie jest dla mnie duzo, bo za PKS bym costam zaplacil, albo bym zdawal w sarbo za 250zl.

Drogi kolego Bart_x wiesz może (wez sie zapytaj jak możesz) czy trzeba przyjsc z rodzicami, albo mają coś podpisywać?? Bo tu jest kłopot. I całkiem dobrze że nie trzeba jezdzic. Do praktyki bede mial swoje RG.

ks rider, da sie, da sie, już doszedłem do porozumienia z dyrektorka, teraz jeszcze z policjantami, 50zl i bede smigal. Ew w sarbo jest sesja egzaminacyjna 12lutego.

Tomek

To dobrze ze sie da !

Ja chcialem mojej malej to zalatwic karte poprzez jej byla szkole. Egzaminy byly w Maju i musiala by zwolnic sie tu ze szkoly aby jechac do PL. Kompletna bzdura. Poprzez Policje tez nic sie nie dalo zalatwic.

Ciesze sie, ze przynajmniej Tobie sie udalo, jezdzij bezpiecznie i zycze jak najszybciej wlasnego sprzeta

pozdrawiam

:bigrazz:

Ze tak powiem jeszcze się nie udało. Na razie tylko dyrektorka powiedziala ze sie da. Dzis dzwonilem do WORDu w warszawie oni nie robia takich rzeczy, tylko szkoly. hmm

Dzwonilem tez do automobil klubu w radomiu oni rozpoczynają egzaminy w marcu-kwietniu, i robią je raz na tydzien. Tyle to mój pożyczający czekać nie może, niestety.

Pozostał tylko sarbo za 250zł.

TAKZE PROSZE WAS, POWIECCIE GDZIE JESZCZE ORGANIZOWANE SA EGZAMINY O TEJ PORZE ROKU POZA SZKOLAMI.

tomek

Wiecie jak to jest lizac przez szybke?? musze czekac do marca-kwietnia na karte. Wczesniej nikt publicznie nie robi. Jesli chodzi o sarbo, to dowiedziałem się że rodzice muszą złożyc osobiscie wizytę. więc miejscówka spalona. Pozosataja szkoly, albo Radom, gdzie tez zaczynaja od wiosny.

Pytanie kto kolwiek widzial kto kolwiek wie! Gdzie można zrobić karte wcześniej (około wwa). Nie mówię teraz, bo jest śnieg, ale on stopnieje pewnie za 2 tygodnie.