aker6 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witamno i mam kolejny problem ehhJak jadę sobie spokojnie to jest wszystko OK, ale przy 80 km/h zaczyna wariować: dostaje wibracji, lekko szarpie i oczywiście hałasuje co niemiara, aż mi wstyd przed samym sobą :biggrin: Sprawdzilem też na postoju i wygląda to tak ze pomału wkręcam i w pewnym momencie hałas niemiłosierny, jak by miałmi tłok wyskoczyć. Raczej nie jest to sprzęgło, ani tłok,pierścienie i cylinder bo już sprawdzałem. Jedyne co mi przyszło do głowy to to zę wał sie sypie (półkule sie obróciły) :flesje: czy to trafna diagnoza??Inną sprawą jest to że 2 bieg troche zgrzyta przy wbijaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 wał do centrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Aker, twoje przypuszczenia sa sluszne.Wal do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wystarczy wycentrowac, jesli korba jest dobra to po co ją wymieniać.... Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 no chłopaki, byłem w warsztacie gdzie robią wały gość pomierzył posprawdzał i powiedział ze wszystko powinno być dobrze, wiec co to u licha może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 wibracje...pochodzic beda od najciezszych obracajacych sie el;ementów twojej maszyny czyli wału, sprzegła, kół. Reszta czesci nie powoduje doraxnich wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 no to zostało tylko sprzęgło bo na postoju działo sie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 poszukuje jeszcze innych przyczyn wibracji... i mysle nad zaciezkim tłokiem ale kutewka cos mi to niepasuje... Ogulnie dziwna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 tłok na pewno nie jest za cięzki, wręcz jest lżejszy od fabrycznego bo to dorabiany i ma dość cienkie ścianki. złoże może jutro silnik spowrotem. może sie samo naprawiło :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi