Skocz do zawartości

Silnik sachs 98

vader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może macie materiały opisowe (schematy, rysunki, itp.) do popularnych przedwojennych "setek" silników - SACHS 98. Właśnie powoli abieram się do "rozbiórki dwóch takich silniczków. Chętnie podparłbym się materiałami.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Erwin - Świdnik / lubelskie /

Może macie materiały opisowe (schematy, rysunki, itp.) do popularnych przedwojennych "setek" silników - SACHS 98. Właśnie powoli abieram się do "rozbiórki dwóch takich silniczków. Chętnie podparłbym się materiałami.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Erwin - Świdnik / lubelskie /

Hej.

A zajedź przy okazji do mnie (Lublin koło Tesco) namiary na priv.

Tylko uprzedź, to wypożyczę ci przekroje silnika sachsa w wersji rosyjskiej :)

Rysunki konstrukcyjne, na których powstał motocykl Moskwa 1B żywcem zerżniety z niemieckiej setki z slinikiem sachsa.

Mam na warsztacie aktualnie silnik od wanderera, coś niecoś mogę podpowiedzieć.

Masz tylko silniki, czy coś więcej?

Witam

Skorzystam, bardzo chętnie.

Z niemieckich przedwojennych setek mam prawie kompletne MIELE (brak mi lampki tylnej, klamek i manszetek), a wtej chwili komletuje Wanderera - brakuje mi też kilku rzeczy. Mam bardzo dziwny model - nie znalazłem odpowiednika w necie - jest bardzo podobny do modelu Sp 1, ale ma kilka różnic (bagażnik, trapez) i chyba był malowany w orginale na "piaskowy" kolor.

Prześlij mi namiary mailem do siebie.

Wdzięczny będę za pomoc.

Pozdrawiam ERWIN

[email protected]