Skocz do zawartości

Dysza główna.

Xelibri
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam takie pytanie dotyczące dyszy głównej w gaźniku.

Mianowicie chodzi mi o to czy jakbym zmienił tą dysze to czy coś da mi to na osiągach ?

Na wysokich obrotach moto słabnie na jakiś czas po czym znowu "uspokaja się" i tak w kółko.

Mam gaźnik całe 12 mm. :banghead: Aha i gdzie mogę kupić taką dyszę, do wszystkich motorów są takie same ? Tylko inne średnice ?

Pozdrawiam ! :banghead:

nic ci to nie da. moze troszke, ale jakiegos kosmosu sie nie spodziewaj.

mialem MBXa i to samo kombinowalem, mam nske, i to samo kombinowalem. zalewa sie i tyle. wraz ze wzrostem dyszy moznaby troche rozwiercic gaznik- to juz lepiej.

pzdr:)

po mojemu to jesli zwiekszysz dysze to zwieksza sie ilosc paliwa w mieszance a jesli nie zwiekszysz ilosc powietrza to osiagi moga wrecz spasc, jesli wszystko jest dobrze zgrane czyli mieszanka paliwo-powietrze jest wsam raz to napewno troche poprawia sie osiagi ale kosztem zwiekszenia sie spalania napewno motor bedzie troszke lepiej przyspieszal ale predkosc zwrosnie o 2km/h albo wogole wiec nie wiem czy oplaca sie to robic dla tak malych efektow bo jesli masz dysze 45 a wsadzisz 70 to spalanie wsrosnie i to sporo

wiecej zachodu niż kożyści, kup na allegro używany gaźnik 17,5 mm i lataj, te gaźniki12mm to mają za zadanie być ekonomiczne, wiec szału nie będzie, tylko będziesz regulował kombinował a i tak nic to nie da:) pzdr

Tak, ale taki gaźnika dorwać to też nie lada sztuka :icon_mrgreen:

Bardzo mało tego jest :icon_razz:

Myślałem o silniku od 80, ale tak samo są jednostki....

pozdrawiam !