MOTOOOCROSS Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 NO Q**** JA NIE MAM SŁOW TO JAEST PRZEKLETE WYMIENIŁEM SWIECE , FILTR POWIETRZA PRZECZYSCIŁEM GAZNIK I KRANIK DOKŁADNIE PRZECZYSCIŁEM USTAWIŁEM ZAWÓR WYDECHOWY I Q**** NIC DALEJ GO DŁAWI JA NIE WIEM........... moze lewe powietrze??????? ale z kąd???? ale to mało prawdopodobne silnik jest naprawde w idealnym stanie bo jezdziła na nim dziewczyna i ma przebieg 13 tys km ???POMOCY??? :eek: :banghead: jak by ktos miał do sprzedania cross o poj 250-500 tylko 2t za niedrogie pieniądze do 4000 zł to prosze o kontakt gg644266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 sprawdź jeszcze wyprzedzenie zapłonu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Lewe powietrze moze lapac poprzez polaczenie gazniak z cylindrem (np pekniety kursiec ) Oraz poprzez walniety zimering na wale od strony magneta badz sprzegla :biggrin: jesl iwsyzstko zrobiles tak jak ja i inni uzytkownicy pisali to bardzo mozliwe ze walsnie poszedl jakis zimering :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Mój ktm też się dławił po gwałtownym dodaniu gazu, ale jak już miał zużyty tłok. Za duży luz miał i jak dałem gazu to robił buuuu. Więc sprawdź jaki tłok ma luz i w jakim jest w ogóle stanie, bo może jest do wymiany. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 SILNIK :ŁOZYSKA KORBOUD,TLOK CYLINDER ITP JEST W STANIE IDEALNYM!!!!ZERO LUZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 SILNIK :ŁOZYSKA KORBOUD,TLOK CYLINDER ITP JEST W STANIE IDEALNYM!!!!ZERO LUZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 a to przypadkiem nie slawetny gaznik Delltoro masz w Husce ??? pozatym jak wyzej napisano wyglada na lewe powietrze Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 TAK MAM GAZNIK DELORELO A CO ZŁE SĄ?????????? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 TAK MAM GAZNIK DELORELO A CO ZŁE SĄ?????????? :icon_biggrin:Podobno tak, ale ja bym w te przesądy niwierzył :-). O gaznik DELORTO zapytaj forumowicza jarek_s'a on sie kiedyś chwalił że zaczyna czuć ten gaźnik i sobie z nim radzi :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Ja tez mam gaźnik dellorto i nie narzekam na niego. Proponuje, żebyś odpalił moto, nastepnie śrubkę od powietrza(składu mieszanki) wkręcił do końca i po tym wykręć o 2 obroty, a następnie ustaw wolne obroty drugą śrubką. powinno być lepiej, bo może masz zabardzo skręcone powietrze i moto sie zalewa, bo za dużo samego paliwa dostaje. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jesli mialby byc to zaworek (najczesciej drobny brud zatyka go) to laloby sie z gaznika-tak jest.Przeczysc.Cala sprawa dotyczy gaznika.Jesli mowiles ze silnik ok. chociaz po 13 tysiach na nicasylu to ekhm... to powinien to byc gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 a jak zakrece powietrze na gazniku to powinien chodzic bo mi pyrka na zakreconym powietrzu?????a załozyłem gaznik kheni z kx-a 125 i troche mocniejszy jest ale nadal to samo dławi sie przy gwałtownym dodaniu gazu??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 lewe powietrze - simmer na wale pod pradnica/alternatorem , albo nieszczelny kruciec ssania. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wo09 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) W moim exc mam gaźnik keihin i jeśli wkręcę śrubkę od składu mieszanki do oporu to moto po chwili się dławi i gaśnie.Najlepiej tak jak pisze endurowiec, wkęcić na maksa i wykręcić 2 obroty. Gdzieś wyczytałem, że w exc zalecają 1,5 obrotu, ale moto jest mniej żwawe w górnym zakresie obrotów.Proponował bym ci zdemontować na chwilę filtr powietrza i zobaczyć jak się będzie zachowywał motor. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Wo09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 gaznik nic nie daje sciągne magneto i wymienie simmering i moze wtedy bedzie ok ale z kąd załatwic sciągacz???????????? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi