MariuszJ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 witamjestem tu nowy, mam virago 535 94 rok, ostatnio mam problemy z odpalaniem.jak wciskam start to rozrusznik sie kreci ale nie obraca tlokamiczasami zaskoczy czasami nieco moze byc powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Prawdopodobnie padło sprzęgiełko w rozruszniku.Jesli masz odrobinę wiedzy w tym temacie to możesz sobie sam posprawdzac rozrusznik.Wymontowanie i rozłożenie go jest bardzo proste. W Virago najczęsciej padają własnie te sprzęgiełka. Musisz go rozebra c , oczyścic , posmarowac co tszeba i sprawdzić.Jesli sam nie masz pojęcia o naprawie to daj do mechaniora.Zrobi Ci to na 100% części dostaniesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 dziekia gdzie w ogole znajduje sie rozrusznik w 535??moze sam zobacze, nie jestem mechanikiem ale duzo rzeczy sam robie.i czy orientujesz sie moze jaki jest koszt takiej naprawy?pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) O ten rozrusznik to poważnie pytasz?? Z przodu silnika na dole pod garem :) Taka puszka z kablem na ściance. Najdroższe w tej zabawie będa części.Nie powiem Ci dokładnie ile kosztują graty do rozrusznika i ile naprawa.Ile dasz za wymianę to zalęzy od mechaniora :(Dowiedz sie dobrze !!Czasami można wyrwać po okazyjnej cenie np. na allegro rozrusznik z demontażu moto. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 tak nigdy nie mialem takich problemowzawsze tylko olej, swiece, filtry i jazda dzieki poszukam na allegro, jutro do mechanika uderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) tak nigdy nie mialem takich problemowzawsze tylko olej, swiece, filtry i jazda dzieki poszukam na allegro, jutro do mechanika uderze No tak bywa. Dziś rozrusznik, jutro ..... Nic nie mówię :(Ciesz sie , że nie masz starj Virago :) Ja tam słysze grzmoty z rozrusznika przy prawie każdym odpaleniu.A czasami rozrusznik kręci się własnie frywolnie :crossy: nie napedzając silnika.Powodzenia. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 i wlasnie ja mam tak samow ogole nie napedza silnika, ale czasami zaskoczyzobacze jeszcze jutro tj dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 i wlasnie ja mam tak samow ogole nie napedza silnika, ale czasami zaskoczyzobacze jeszcze jutro tj dzis CzescMiałem ten sam problem z moją virażką,rozrusznik kręci ale nic tylko chromoli i raz na jakiś czas załapie,wnioskuje że padło ci sprzeęgło rozrusznikowe.Znajduje się ono za lewą pokrywą silnika, trochę roboty tam jest, sam sobie na bank nie dasz rady, potrzebny ci bedzie ściągacz. Koszt zestawu naprawczego w serwisie 400 zł :bigrazz: .Podaj meila podeślę ci zdjęcia z operacji wymiany tego sprzęgielka u Virażki.Pozdrawiam Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 [email protected] to jest moj adres mailowybardzo bym prosil o te zdjeciadzieki pozrawiam i jeszcze przewody WN bede musial wymienickurcze a tak pieknie bylo :banghead: mam fotki dzieki :biggrin: nie myslalem ze to bedzie takie skomplikowane :bigrazz: myslalem ze na rozruszniku sie skonczy, ale trudno trzeba naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ojjj :banghead: Ja jakoś dałem sobie radę ze sprzęgiełkiem w 535 ):biggrin::):bigrazz::Robiłem to jakieś 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 nie no mam nadzieje ze ja tez sobie poradzekumpel jest mechanikiem kiedys skladal sobie motorpoprosze go to pomoze i jeszcze jedno pytankojaki jest koszt takiej naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 nie no mam nadzieje ze ja tez sobie poradzekumpel jest mechanikiem kiedys skladal sobie motorpoprosze go to pomoze i jeszcze jedno pytankojaki jest koszt takiej naprawy? Jak kupisz zestaw naprawczy z tarczą to 400 zł , a jak kupisz w tym sklepie internetowym http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...tProd&nr_tab=53 to 120 zł. Jak bedzie ci naprawiał kolega to weźmie z 4 piwka a jeżeli warsztat to myślę za z 150 - 200zł Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 super dziki za stronke teraz musze sobie poradzicbylem wlasnie u mechanika, chcial zebym zostawil motor u niegoale ja jakos nie mam przekonania, wole sam zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modem Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 super dziki za stronke teraz musze sobie poradzicbylem wlasnie u mechanika, chcial zebym zostawil motor u niegoale ja jakos nie mam przekonania, wole sam zrobic ale nie wiem jak sobie poradzisz bez sciągacza Cytuj Yamaha Virago '91 -> Suzuki Bandit 600 '01 -> Suzuki Bandit 1200 '04 -> Kawasaki 636 '03 -> Kawasaki ZX-10R '04 -> Triumph Daytona 675 '08 -> Kawasaki ZX10-R '04 ->Yamaha R1 '09 -> Yamaha R1 '10 -> BMW G450X '08 + Triumph Bonneville T-100 '12 ->Ducati Multistrada 1200S + Triumph Bonneville T-100->KTM SUPER DUKE GT + Triumph Bonneville T-100 + Aprilia Tuono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 masz racjewlasnie podjalem sie pruby sciagniecia i bez sciagacza do magneta nie da radyjednak mechanik sie tym zajmnie a u ciebie po wymianierozrusznik juz dobrze krecil silnikiem, czy jeszcze czasami sam sie tylko obracal??czytalem na innym forum ze podobno to jest normalne przy virazkach :evil: sam juz nie wiem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi