makumba Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Za tydzień odbieram swój "nowy" motocykl Suzuki GSXR 1100 WS z 95r. Jest w nim kilka rzeczy do zrobienia. Pierwsza sprawa to spory luz na przedniej prawej tarczy hamulcowej. Dla odmiany lewa nie ma w ogóle luzu i jest jak nowka. Prawa też nie ma w ogóle progu, tylko ten luz. Wyczytałem w necie że istnieje taka firma SPIEGLER, która produkuje tzw. FLOATERY, których potrzebuję, aby zlikwidować ten luz. I teraz pytanie do Was gdzie to kupić? Ewentualnie z jakiego innego modelu suzuki tarcza by pasowała, jest to tarcza dziórkowana, w starszych modelach były inne. Druga sprawa to wydech, został on przerobiony w ten sposób, że zostały wyciete wszystkie zwężki w rurach pomiędzy kolektorami wydechowymi a tłumikami, i zamontowane tłumiki przelotowe A & M (co to za pies). Wydech jest teraz dosyć głośny. Czy rozważać powrót do oryginalnych wydechów? Czy na oryginalnym wydechu i odpowiednim ustawienu wydechu gaźników motocykl będzie palić mniej? Pozdrawiam Darek.Zdjecia motocykla: http://www.motorbike.kgb.pl/suzukiGSXR.htm Edytowane 5 Stycznia 2007 przez makumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam. Za tydzień odbieram swój "nowy" motocykl Suzuki GSXR 1100 WS z 95r. Jest w nim kilka rzeczy do zrobienia. Pierwsza sprawa to spory luz na przedniej prawej tarczy hamulcowej. Dla odmiany lewa nie ma w ogóle luzu i jest jak nowka. Prawa też nie ma w ogóle progu, tylko ten luz. Wyczytałem w necie że istnieje taka firma SPIEGLER, która produkuje tzw. FLOATERY, których potrzebuję, aby zlikwidować ten luz. I teraz pytanie do Was gdzie to kupić? Ewentualnie z jakiego innego modelu suzuki tarcza by pasowała, jest to tarcza dziórkowana, w starszych modelach były inne. Druga sprawa to wydech, został on przerobiony w ten sposób, że zostały wyciete wszystkie zwężki w rurach pomiędzy kolektorami wydechowymi a tłumikami, i zamontowane tłumiki przelotowe A & M (co to za pies). Wydech jest teraz dosyć głośny. Czy rozważać powrót do oryginalnych wydechów? Czy na oryginalnym wydechu i odpowiednim ustawienu wydechu gaźników motocykl będzie palić mniej?Pozdrawiam Darek.Zdjecia motocykla: http://www.motorbike.kgb.pl/suzukiGSXR.htmRaczej nie wracaj do oryginałów (chyba ,że dźwięk Ci przeszkadza), moto wcale palić mniej nie będzie - różnice będą minimalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Co do tarczy, wydaje mi sie ze lepiej poszukac uzywki - do tego modelu dostaniesz za 100-150 pln tylko trzeba ja oblukac najpierw. nie jestem pewien, ale jesli zaciski masz 3-tloczkowe to klocki i (chyba) tarcze sa takie same jak w duzym bandicie po 2001.Co do wydechow - nie wracaj, mielam u siebie... masakra, ciche ze nic nie slychac a przy odcinie gwizdza jak czajnik na gazie.P.S. Gratulacje !! Polukalem na fotki - ladniutki, zaciski 3-tloczkowe, poszukaj na oldskoolsuzuki.info wymiarow tarcz, tam powinny byc podane zamienniki i wymiary, Edytowane 5 Stycznia 2007 przez janciownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi