Skocz do zawartości

Jak ustawić i wyregulować gażnik w CR250

CyganCR250
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sorry ża takie banalne pytania ale widzę ze można tu uzyskać sporo informacji a nie znam sięna motocyklach na tyle żeby wszystko zrobić

Mam pytania odnośnie regulacji gażnika w CR250 86r czy można to domowym sposobem wykonać bo mój koleżka jak był na serwisie to mu nawet suwmiarką mierzyli ływak wysokośc i odstępy czy jest na to jakaś zasada czy każdy motocykl ma inaczej

Dzieki za podpowiedz

Do tego sluzy serwisowka :icon_mrgreen: Tam masz zapisane wszystkie dane lacznie z poziomem paliwa w gazniku ktory ustawiali twojemu koledze w servisie :icon_mrgreen: Ale ogolnie rzecz biorac praktycznie w kazdym gazniku regulacja odbywa sie tak samo. Mozna sprawdzic wlasnie poziom paliwa porownujac z danymi servisowymi, nastepnie sie reguluje dwiema srubami sklad mieszanki (mniejsza) oraz poziom niskich obrotow. POZDRO

Pozdrawiam.

Regulacja gaźnika najlepiej zrozum najpier konstrukcje a poźniej bierz się za regulacje. Polecam:

Tu masz wszystko:

http://ataman.junak.net/naprawa/napHTMLmot.html

Dzieki kolego za info z tą stronką bardzo mi się przyda a jest tam w miare prosto wytłumaczone zagadanienia.

Wlasnie czekam bo zamówiłem sobie serwisówkę wydawnictwa haynes co mojej CRki tylko po angielsku ale podobno dorze jest tam wszystko wytłumaczone

pzdr

Wszędzie regulacja jest taka sama, jeżeli mówimy o 2T w sensie gaźników. Serwiówka dobra sprawa ,ale jedynie wartości ustawień zapłonu, przerwy na świecy itp rzeczy mogą się przydać. Reszta to odbijanie tego samego co w innych serwisówkach.