Skocz do zawartości

Jawa 500 Mustang //??\\

JonekBP
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Heh - nieźle;

O Jawie Boxer słyszałem - i oglądałem kiedyś jej zdjęcia - ale ona chyba nie weszła do produkcji.

A tym Rotaxem jestem całkowicie zaskoczony - wiem, że MZ miała motocykl z tym silnikiem - ale Jawa???

Mimo wszystko fajna machina (moje zdanie nie jest obiektywne - sam do niedawna miałen TS 350 i złego asłowa na ten motor nie powiem).

Szczerze mówiąc wytwórnia motocykli Jawa od poczatku mnie zaskakiwała swoimi pomysłami - i jak widac jeszcze dłogo będzie mnie zaskakiwać.

Jawa Rulez :icon_mrgreen:

Ps;

Czy BMW F650 GS nie jeżdżą czasem na Rotaxie???

Jeśli to jest ten sam silnik to spoko - brak zastrzeżeń;

Pps;

Obecnie Jawa produkuje jakieś (chyba 2) modele motocykli z silnikami Rotax;

• 4 miesiące temu...

Cos właśnie nie bardzo można stwierdzić o jaki sprzet chodzi - bo napisane jest 500 Mustang - co wskazywałoby na 2 motocykle - a właściwie na motocykl i motorower;

Ps;

Jeśli ktoś ma 500 OHC to niech napisze co nieco na ich temat lub podeśle zdjęcia swojego sprzętu (ja osobiście nie mam niestety takiego motocykla, jednak strasznie mnie one interesują); Na Czeskich stronach można je zobaczyć, ale jestem ciekaw czy w Polsce jeżdżą takie sprzęty??

Tu klub jawa perak wrocław w polsce oficjalnie -legalnie jest zarejestrowwanych 11 moto jawa 500 ohc i znam jeszce szt. kilka w remoncie.spotkać je można u czechów na zlotach. w polsce widziałem jeżdząca ostatnio gdzieś w roku 1975. pozdrawiam krzysztof perak.