Skocz do zawartości

Alufelga w moto

ventura
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WItam Bractwo!!! Mam zamiar zaniebawem odpicować felgi w swoim zygzaku. Środek felgi z ramionami jest chropowaty a obręcz gładka. Tą właśnie gładką część mam zamiar spolerować a chropowaty środek chcę prysnąć na srebrno z fioletowym cieniem. I troche się zastanawiam czy ktoś z was testował jakieś środki do malowania gołego alu? Bo normalnie to muszę przygotować z podkładem część chropowatą a boje się późniejszych odprysków na łączeniu części lakierowanej z tą spolerowaną. I jeszcze jedno, jakiego użyć papieru do polerki alu i jakiej pasty. Wystarczy 2000 wodny?

Wlasnie poleruje felgi w moim GSXR i wyglada to tak:mowimy oczywiscie o polerowaniu samych rantow.Papierem 400 usowasz pozostalosci po toczeniu takie rowki,potem papier 600,800,1200 i ew 1500 i potem filc na wiertare i heja.Tylko zalezy jaka masz paste polerska najlepiej miec zgrubna i wykanczajaca mozna je dostac na allegro ja uzylem do tego takiej szwedzkiej pasty polerskiej wlasnie w 2 skladnikach wypolerowalem juz rame i powiem ci ze dobra pasta to polowa sukcesu

Ps.Papierem oczywiscie wodnym i wszystko na mokro

srodka nie polerowalem bo strasznie duzo roboty gdyz jest to surowy odlew bedzie malowany w pomaranczowy kolor,pozatym jak wypolerujesz cale kolo to potem strasznie trudno utrzymac taka polerke a jak same ranty to kupujesz sobie mleczko do polerowanego aluminium i masz lusterko :flesje:

Mowie ci nie poleruj calych kół bo tylko narobisz sobie pracy na potem