Zielik Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jakiś czas temu kupiłem CR-ke, ale frajdy z nie nie miałem za długo, po krótkim czasie okazało sie że "pali" świece i to każda nieważne czy taką za 8zł czy sportową z katalagową cieplota. Rozebrałem silnik i okazało sie ze tlok jest calkowicie zgrzany nikasil do wymiany... ona poprostu sie przegrzala tak mi sie wydaje, tylko ze pompa wodna jest ok! co mnie jednak zdziwilo to stan wału:na jednej z połówek jest dziwne wytarcie jakby tlok byl wczesniej obkłuty, nie wiem o co chodzi, silkik pracowal dobrze nie stukal chodzil rowno!o co moze chodzic, czy mozna to tak zostawic jesli nic sie nie dzieje?nie wiem czy wydawac kase na kompletny remont silnika, wymiane wału, zastanawiałem sie czy nie kupic drugiej CR a tej zostawic na czesci?co robic?ewentualnie przesle zdjecie walu komus kto sie zlituje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zapodaj link dojakichs fotek bo z opisu nie wiadomo za bardzo o co kamanPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 jesli pali swiece jest to wina zaplonu. Najlepiej daj zdj wtedy Ci powiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jakiś czas temu kupiłem CR-ke, ale frajdy z nie nie miałem za długo, po krótkim czasie okazało sie że "pali" świece i to każda nieważne czy taką za 8zł czy sportową z katalagową cieplota. Rozebrałem silnik i okazało sie ze tlok jest calkowicie zgrzany nikasil do wymiany... ona poprostu sie przegrzala tak mi sie wydaje, tylko ze pompa wodna jest ok! co mnie jednak zdziwilo to stan wału:na jednej z połówek jest dziwne wytarcie jakby tlok byl wczesniej obkłuty, nie wiem o co chodzi, silkik pracowal dobrze nie stukal chodzil rowno!o co moze chodzic, czy mozna to tak zostawic jesli nic sie nie dzieje?nie wiem czy wydawac kase na kompletny remont silnika, wymiane wału, zastanawiałem sie czy nie kupic drugiej CR a tej zostawic na czesci?co robic?ewentualnie przesle zdjecie walu komus kto sie zlituje:) Jak mozna zpalic świecę? :biggrin: Przeciez to nie żarówka! Twoje swiece sie nie pala :notworthy: tylko dostaja przebicia na skutek pokrycia izolatora wewnątrz swiecy nagarem. Nagar ten jest z powodu : żle dobranej wartości cieplnej , złej (za bogatej) regulacji gażnika lub zbyt mocnej mieszanki paliwo/olej. Prawidłowo wypalana swieca ma kolor jasnobrązowy po dłuzszej jeżdzie i osiągnieciu przez silnik właściwej temperatury. Tak więc dobierz z katalogu prawidłową swiecę do swego moto , nie zadną sportowa bo są one z reguły zimniejsze od standardowej zalecanej i przetestuj kolor. jesli będzie okopcona na czarno sadzą to regulacja gaznika. Jak za olejona to korekta mieszanki lub dozownika (chyba , że gażnik ci leje). Swiece moze tez zalewać z powodu zmiany temperatury zewnetrznej. W okresie jesieni i zimy mozna dac cieplejszą o jeden numer w stosunku do standardu.Co do reszty to porob zdjęcia i zamieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi