Skocz do zawartości

ODLEWANIE ALUMINIUM , STALIWA

zundapp600
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY MAJĄ JAKIEŚ DOŚWIADCZENIA LUB INFORMACJE GDZIE MOŻNA WYKONAĆ ODLEWY ( NAJCZEŚCIEJ ) ALUMINIOWE. W GRĘ WCHODZIŁOBY RÓWNIEŻ STALIWO. CHCIAŁBYM JEDNAK ZAZNACZYĆ ŻĘ INTERESUJE MNIE TYLKO DOBRA JAKOŚĆ.CHĘTNIE LUBELSKIE LUB PODKARPACKIE . LECZ NIE UPIERAM SIĘ .

zundapp.net.pl

:wink:

Za droga impreza. Wątpie żeby ktoś coś takiego zrobił jednostkowo, bo o ile pamiętam to aluminium odlewa się w formach trwałych, które są drogie. Zrobienie przedmiotu to rysunek konstruktora, rysunek odlewnika, rdzeń, rdzennica itd., późniejsza obróbka mechaniczna. Podejżewam, że nikt w Polsce się tego nie podejmie.

Ludzi sie hoduje.

LUDZI KTÓRZY COŚ TAM ODLEWAJĄ JEST SPORO TYLKO JAK TO W ZABYTKACH BYWA ZAWSZE SZUKAM TEJ JAKOŚCI . OSTATNIE ODLEWY MIAŁY BYC PIĘKNE A BYŁY JAK ZWYKLE ............. NIJAKIE . SZUKAM WIĘC DALEJ . JAK MÓWIĄ DO CIERPLIWYCH ŚWIAT NALEŻY :lalag:

DZIĘKUJE ZA ODZEW

zundapp.net.pl

:buttrock:

LUDZI KTÓRZY COŚ TAM ODLEWAJĄ JEST SPORO TYLKO JAK TO W ZABYTKACH BYWA ZAWSZE SZUKAM TEJ JAKOŚCI . OSTATNIE ODLEWY MIAŁY BYC PIĘKNE A BYŁY JAK ZWYKLE ............. NIJAKIE . SZUKAM WIĘC DALEJ . JAK MÓWIĄ DO CIERPLIWYCH ŚWIAT NALEŻY ;)

DZIĘKUJE ZA ODZEW

zundapp.net.pl

:D

Znajomy w Krasnymstawie odlewal polki do przedniego zawieszenia z alu, ale nie wiem co Ty chcialbys zrobic, jaki stopien trudnosci mialoby wykonanie odpowiedniej formy.

Jak siedzisz w starych zundappach, znajdz kontakt do takiego starego dziadka w rejowcu osadzie (luszawski?), gosc wiekszosc zycia poswiecil starym motocyklem i podobno ma sahare w domu - moze kogos zna.

dziadek jest upierdliwy i nie chce gadac, jak nie widzi zadnego interesu w rozmowie z czlowiekiem, jednak jak poczuje ze masz cos ciekawego to moze byc bardziej cywilizowany - wszak znajomosci miec powinien od groma.

ZNAM CZŁOWIEKA , ALE JAK PISZESZ TRUDNY TEMAT . PODEJRZLIWY I W KAŻDYM WIDZI ZŁO.

POZA TYM ON BARDZIEJ ZBIERA GRATY . A Z TEGO CO MI WIADOMO NIC NIE ROBI . LUB ROBI Z POSIADANYCH CZĘŚCI . A JA OD CZASU DO CZASU MUSZĘ COŚ WYPRODUKOWAĆ ABY REMONT DOPROWADZIĆ DO KOŃCA. :icon_mrgreen:

zundapp.net.pl

ZNAM CZŁOWIEKA , ALE JAK PISZESZ TRUDNY TEMAT . PODEJRZLIWY I W KAŻDYM WIDZI ZŁO.

POZA TYM ON BARDZIEJ ZBIERA GRATY . A Z TEGO CO MI WIADOMO NIC NIE ROBI . LUB ROBI Z POSIADANYCH CZĘŚCI . A JA OD CZASU DO CZASU MUSZĘ COŚ WYPRODUKOWAĆ ABY REMONT DOPROWADZIĆ DO KOŃCA. :icon_mrgreen:

zundapp.net.pl

w pelni rozumiem o czym piszesz... sam mialem 'niewatpliwa przyjemnosc' rozmowy z nim, a ta podejrzliwosc wynika z pewnego faktu... spytaj go kiedys, w jaki sposob kupil swojego zundappa, ciekawe jak zareaguje :)

widzialem w galerii, ze chyba nawet fotke masz z nim.

pogadam jeszcze z kolega, tego od polek, ciekawe co powie. mozesz napisac jakie elementy do odlewu interesowalyby Cie.

Pamietam jeszcze, ze na Liscie Dzikiego Junaka cos bylo o odlewach, ale nie wiem dokladnie juz co - moze jak bedzie czas to poszukam w archiwum.

Mozliwe, ze w PZL Swidnik daloby rade, jednak oficjalna droga to bedzie kosztowalo, nie oficjalna niekoniecznie bedzie konkretnie zrobione.

PS. wylacz caps locka :)

xylo z 4um odlewal boczne pokrywy z aluminium gdzies.nawet pisal na ten temat. napisz do niego na pw albo GG 5217021. na pewno da ci namiary.podobna sa w stanie rozne zeczy odlac i nie drogo.

pozdrawiam.

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

Małe sprostowanie. W galerii,zdjęcie przy saharze to gość z Lublina aczkolwiek jakieś podobieństwo pewnie istnieje . Pytanie co chciałbym odlewać ????? .Wiadomo jak to jest z zabytkami . Tu dzwignia ,tam dekielek czy pokrywka - na pewno żadne cuda

Tak Hiuston to z Tobą pisałem na G-G . Mam zamiar wybrać sie do tego Niska może coś drgnie

:buttrock: