zundapp600 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY MAJĄ JAKIEŚ DOŚWIADCZENIA LUB INFORMACJE GDZIE MOŻNA WYKONAĆ ODLEWY ( NAJCZEŚCIEJ ) ALUMINIOWE. W GRĘ WCHODZIŁOBY RÓWNIEŻ STALIWO. CHCIAŁBYM JEDNAK ZAZNACZYĆ ŻĘ INTERESUJE MNIE TYLKO DOBRA JAKOŚĆ.CHĘTNIE LUBELSKIE LUB PODKARPACKIE . LECZ NIE UPIERAM SIĘ . zundapp.net.pl :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 WSK Rzeszó ma sporą odlewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 http://www.yellowpages.pl/YP/3363-0/Przemy...-produkcja.htmlhikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 SĄDZIŁEM ZE OTRZYMAM TĄ DROGĄ BARDZIEJ ZWIĘZŁE INFORMACJE. TYPU: ROBIŁEM U ..........MOGE WYKONAĆ........... ALE I TAK DZIĘKUJĘ ZA CHĘĆ POMOCY :) www.zundapp.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 wiesz.... fajnie było by sobie po odlewać ale narazie za cienki jestem zeby coś własnego sobie odlac gdzie kolwiek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIL Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Za droga impreza. Wątpie żeby ktoś coś takiego zrobił jednostkowo, bo o ile pamiętam to aluminium odlewa się w formach trwałych, które są drogie. Zrobienie przedmiotu to rysunek konstruktora, rysunek odlewnika, rdzeń, rdzennica itd., późniejsza obróbka mechaniczna. Podejżewam, że nikt w Polsce się tego nie podejmie. Cytuj Ludzi sie hoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) gadałem z jednym dziadkiem na zlocie w Złocieńcu mówił ze sobie odlewa, ale nie wiem czy by komuś coś dorobił.(ten co miał Sokoła 125) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez aker6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 LUDZI KTÓRZY COŚ TAM ODLEWAJĄ JEST SPORO TYLKO JAK TO W ZABYTKACH BYWA ZAWSZE SZUKAM TEJ JAKOŚCI . OSTATNIE ODLEWY MIAŁY BYC PIĘKNE A BYŁY JAK ZWYKLE ............. NIJAKIE . SZUKAM WIĘC DALEJ . JAK MÓWIĄ DO CIERPLIWYCH ŚWIAT NALEŻY :lalag: DZIĘKUJE ZA ODZEW zundapp.net.pl :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 LUDZI KTÓRZY COŚ TAM ODLEWAJĄ JEST SPORO TYLKO JAK TO W ZABYTKACH BYWA ZAWSZE SZUKAM TEJ JAKOŚCI . OSTATNIE ODLEWY MIAŁY BYC PIĘKNE A BYŁY JAK ZWYKLE ............. NIJAKIE . SZUKAM WIĘC DALEJ . JAK MÓWIĄ DO CIERPLIWYCH ŚWIAT NALEŻY ;) DZIĘKUJE ZA ODZEWzundapp.net.pl :D Znajomy w Krasnymstawie odlewal polki do przedniego zawieszenia z alu, ale nie wiem co Ty chcialbys zrobic, jaki stopien trudnosci mialoby wykonanie odpowiedniej formy. Jak siedzisz w starych zundappach, znajdz kontakt do takiego starego dziadka w rejowcu osadzie (luszawski?), gosc wiekszosc zycia poswiecil starym motocyklem i podobno ma sahare w domu - moze kogos zna.dziadek jest upierdliwy i nie chce gadac, jak nie widzi zadnego interesu w rozmowie z czlowiekiem, jednak jak poczuje ze masz cos ciekawego to moze byc bardziej cywilizowany - wszak znajomosci miec powinien od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 ZNAM CZŁOWIEKA , ALE JAK PISZESZ TRUDNY TEMAT . PODEJRZLIWY I W KAŻDYM WIDZI ZŁO.POZA TYM ON BARDZIEJ ZBIERA GRATY . A Z TEGO CO MI WIADOMO NIC NIE ROBI . LUB ROBI Z POSIADANYCH CZĘŚCI . A JA OD CZASU DO CZASU MUSZĘ COŚ WYPRODUKOWAĆ ABY REMONT DOPROWADZIĆ DO KOŃCA. :icon_mrgreen: zundapp.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 ZNAM CZŁOWIEKA , ALE JAK PISZESZ TRUDNY TEMAT . PODEJRZLIWY I W KAŻDYM WIDZI ZŁO.POZA TYM ON BARDZIEJ ZBIERA GRATY . A Z TEGO CO MI WIADOMO NIC NIE ROBI . LUB ROBI Z POSIADANYCH CZĘŚCI . A JA OD CZASU DO CZASU MUSZĘ COŚ WYPRODUKOWAĆ ABY REMONT DOPROWADZIĆ DO KOŃCA. :icon_mrgreen: zundapp.net.pl w pelni rozumiem o czym piszesz... sam mialem 'niewatpliwa przyjemnosc' rozmowy z nim, a ta podejrzliwosc wynika z pewnego faktu... spytaj go kiedys, w jaki sposob kupil swojego zundappa, ciekawe jak zareaguje :)widzialem w galerii, ze chyba nawet fotke masz z nim. pogadam jeszcze z kolega, tego od polek, ciekawe co powie. mozesz napisac jakie elementy do odlewu interesowalyby Cie. Pamietam jeszcze, ze na Liscie Dzikiego Junaka cos bylo o odlewach, ale nie wiem dokladnie juz co - moze jak bedzie czas to poszukam w archiwum. Mozliwe, ze w PZL Swidnik daloby rade, jednak oficjalna droga to bedzie kosztowalo, nie oficjalna niekoniecznie bedzie konkretnie zrobione. PS. wylacz caps locka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 xylo z 4um odlewal boczne pokrywy z aluminium gdzies.nawet pisal na ten temat. napisz do niego na pw albo GG 5217021. na pewno da ci namiary.podobna sa w stanie rozne zeczy odlac i nie drogo.pozdrawiam. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiuston Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 A pytałeś w Nisku koło Stalowej Woli? Jest tam mała odlewnia, może podjęliby temat p.s.zundapp600 to z Tobą rozmawiałem na gg właśnie w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Małe sprostowanie. W galerii,zdjęcie przy saharze to gość z Lublina aczkolwiek jakieś podobieństwo pewnie istnieje . Pytanie co chciałbym odlewać ????? .Wiadomo jak to jest z zabytkami . Tu dzwignia ,tam dekielek czy pokrywka - na pewno żadne cuda Tak Hiuston to z Tobą pisałem na G-G . Mam zamiar wybrać sie do tego Niska może coś drgnie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi