RAFAL Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 84 rok specu to jest ostatni rok produkcji 123 i w tym roczniku wystepują różne anomalia . Podam Ci przyklad takiego zjawiska 124 bez skóry i klimatyzacji z 3 litrowym silnikiem benzynowym .Widziałeś kiedys podobne cudo?? Zapewne nie.W poprzednim poście cały czas odnosilem sie do mesia z 2,4 litrowym silnikiem diesla a nie benzynowym a to jak chyba sam wiesz :buttrock: jest zasadniczą rożnicą.Sam zresztą napisaleś że można tam sobie zamontować rożne bajery w tz. opcjach bo w benzynie wystepują one w podstawowej wersji ktora wychodziła z fabryki.Pojmujesz różnice :wink: 2,4D podstawowe wyposażenie to jest to co napisalem a Ty raczyłes zacytować(nie zaskomplikowane?)Miszczu wyraźnie pisałeś o możliwości złożenia mesia z części nowych (chyba się czepiam :crossy: ) a teraz jest mowa o "zdrowym" szkielecie więc ..........czegos nie rozumiem.Dla mnie "zdrowym znaczy z rozbiórki :banghead: Co do mojej wiedzy na temat mercedesów......no coś tam wiem od 12 lat jeżdże tą marką ale gdzie mi do wiedzy takiego miszcza jak Ty :icon_razz: Różnica jest taka ....ja jestem użytkownikiem Ty pasjonatem ,nie lubię jak ktos wciska innym kit o swoim hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 to sie temat o moim wydechu rozwinął... może jeszcze ktoś coś napisze o nim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Sorki bodman :crossy: temat wyraźnie zszedł na psy tfu.... na meśki .Wybacz :wink: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Sorki bodman :biggrin: temat wyraźnie zszedł na psy tfu.... na meśki .Wybacz :icon_mrgreen: :icon_razz:się przecież nie gniewam, ale browar to mi obowiązkowo wisicie... Jasło-Stalowa Wola, rzut beretem (moherowym) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 84 rok specu to jest ostatni rok produkcji 123 i w tym roczniku wystepują różne anomalia . Ostatnim rokiem produkcji ws123 byl 1985 - mialem taki rocznik :icon_mrgreen: Podam Ci przyklad takiego zjawiska 124 bez skóry i klimatyzacji z 3 litrowym silnikiem benzynowym .Widziałeś kiedys podobne cudo?? Zapewne nie.W124 bez klimatyzacji to dosc czeste zjawisko, niezaleznie od typu silnikaA takie cos jak podales wyzej widzialem i to nie jeden raz W poprzednim poście cały czas odnosilem sie do mesia z 2,4 litrowym silnikiem diesla a nie benzynowym a to jak chyba sam wiesz :( jest zasadniczą rożnicą.Wyjasnie nie tyle Tobie, co innym jedna sprawe: w przypadku MB nie ma czegos takiego jak jeden standard wyposazenia. Wszystko zalezalo od woli osoby zamawiajacej - i tak np. mam u siebie w w124 jeden fotel sterowany elektrycznie, a drugi nie.. Sam zresztą napisaleś że można tam sobie zamontować rożne bajery w tz. opcjach bo w benzynie wystepują one w podstawowej wersji ktora wychodziła z fabryki.Pojmujesz różnice :biggrin: 2,4D podstawowe wyposażenie to jest to co napisalem a Ty raczyłes zacytować(nie zaskomplikowane?)Pisales o maksymalnym wyposazeniu w w123, nie sciemniaj mi tu teraz. Podstawowe wyposazenie to silnik, skrzynia manualna i od 1980 roku wspomaganie kierownicy. A jakbys mial ochote, to chetnie zaprezentuje Ci w123 240D z wypasem ktory bedzie nieco tylko mniejszy od tego z 230TE. Dla Twojej wiedzy - te silniki byly porownywalne, co innego gdybym podal przyklad wypasu w przypadku 2.8 w benzynie vs 2.4 w dieslu.. Miszczu wyraźnie pisałeś o możliwości złożenia mesia z części nowych (chyba się czepiam :icon_razz: ) a teraz jest mowa o "zdrowym" szkielecie więc ..........czegos nie rozumiem.Dla mnie "zdrowym znaczy z rozbiórki :clap: Poswiece sie i jutro sprawdze, jak jest ze szkieletem nadowozia. Ale pisalem wyraznie, o co mi chodzilo ze skladaniem, a Ty nadal swoje :clap:Wiec prosze nie zmieniaj tematu. Co do mojej wiedzy na temat mercedesów......no coś tam wiem od 12 lat jeżdże tą marką ale gdzie mi do wiedzy takiego miszcza jak Ty :biggrin: Różnica jest taka ....ja jestem użytkownikiem Ty pasjonatem ,nie lubię jak ktos wciska innym kit o swoim hobby.To nie ja pisalem o w123 i jego wypasie, sugerujac ze chodzilo mi o wyposazenie z S-klasy.Moze i uzywasz aut MB, ale ja rowniez nie tylko je zbieram lecz i nimi jezdze na co dzien.W tym co pisalem nie ma niczego, czego nie mozna sprawdzic. Wiec zamiast zarzucac mi ze wciskam kit, sprawdz moze jak to jest z czesciami..? Ja nieco tych czesci juz zakupilem, jeszcze wiecej moi znajomi - posiadacze starszych MB. Stad fakty, jakie podalem wczesniej. to sie temat o moim wydechu rozwinął... może jeszcze ktoś coś napisze o nim;)Sorry.Ale ile fajnych fotek, i informacji :( Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 :biggrin: nie chce mi sie juz pisać,to jak zawracanie kijem Wisły.Nie jestes w stanie złożyć nowego mesia nawet jak bardzo byś chciał.Źle sfromułowalem "pełna opcja"chodziło mi po prostu jaki wychodzi z fabryki a nie o to co można do niego dokupić.Nie wyjaśniaj to innym tylko mnie bo wygląda to na łumaczenie się z niepopełnionych win :buttrock: A ten fotel to masz chyba ze 126 ?? :biggrin: W 85 produkowali juz tz przejściówki choc oznaczone symbolem 123 i to tylko to połowy roku jak dobrze pamietam.I to by było na tyle.Aha jeszcze jedna sprawa .Nie chodziło mi o porownywanie silników tylko o wyposażenie podstawowe,rynce opadają :biggrin: ktore jest zależne od rodzaju silnika.Troche mniejszy wypas ale jednak mniejszy :biggrin: Ale z tym złożenie nowego jak Ty to piszesz MB przyznaj się ....sciemniałeś :wink: ;) ;) Dostaniemy po łbach od admina :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie jestes w stanie złożyć nowego mesia nawet jak bardzo byś chciał.Jakos nie napisales dlaczego.. Źle sfromułowalem "pełna opcja"chodziło mi po prostu jaki wychodzi z fabryki a nie o to co można do niego dokupić.Nie wyjaśniaj to innym tylko mnie bo wygląda to na łumaczenie się z niepopełnionych win 'Dokupywanie' odbywa(lo) sie juz na etapie zamawiania. Przeciez pisalem, ze MB sklada sie jak z klockow lego.. dopiero potem gotowy pojazd wyjezdza z fabryki. Oczywiscie doposazyc sobie auto mozna bylo w kazdym momencie - ale wtedy nie bylo o tym sladu w VINie, tylko dopisek w Briefie (sluze przykladami, bo mam jednego MB, ktoremu po 3 latach po wyjechaniu z fabryki wlasciciel dolozyl felgi AMG 17", i jednoczesnie musial zmienic zawieszenie i blotniki..)A tlumacze innym w celach edukacyjnych, taki juz jestem :D A ten fotel to masz chyba ze 126 ?? Nie, ze 124 - jesli potrafisz odroznic, to jutro zapodam Ci fotki. I dla ulatwienia takiegoz fotela z w126 :D W 85 produkowali juz tz przejściówki choc oznaczone symbolem 123 i to tylko to połowy roku jak dobrze pamietam.:icon_mrgreen: Jakie przejsciowki.. w 1985 roku produkowano normalne w123, III seria (taka wychodzila od 1983), tyle ze do samego konca tylko nadwozie kombi. Produkcja zakonczyla sie w styczniu 1986 roku.. Ja mialem 230TE z wrzesnia 1985. A tu masz cos do poczytania I to by było na tyle.Aha jeszcze jedna sprawa .Nie chodziło mi o porownywanie silników tylko o wyposażenie podstawowe,rynce opadają, ktore jest zależne od rodzaju silnika.Troche mniejszy wypas ale jednak mniejszy Wszystko zalezalo od zyczenia zamawiajacego, a nie od silnika (kolega mial piekne 300TDT, z lepszym niz pisales wypasem maksymalnym). I tylko od tego (no i od kasy jaka posiadal). Piszac o silnikach, chcialem Ci delikatnie zwrocic uwage, ze na ogol w123 z silnikiem 2.8 benzyna bylo lepiej wyposazone niz inne, bo bylo traktowane jako bardziej luksusowe. Ale jesli byla wola ze strony zamawiajacego, to np. klima mogla byc i w w123 200 (i bez roznicy czy diesel, czy benzyna) Ale z tym złożenie nowego jak Ty to piszesz MB przyznaj się ....sciemniałeś :wink: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Nie. Wielu moich znajomych kupowalo sporo czesci, z roznych lat, do roznych typow. I poza jednym elementem (o ktorym pisalem) nigdy ich nie odeslano z kwitkiem. Czasami tylko jest tak, ze np. kiedys mozna bylo kupic sam klosz od reflektora, a teraz juz tylko caly reflektor. Dostaniemy po łbach od admina :biggrin:Ku chwale ojczyzny :D Rafal, jak do tej pory to ja podaje Ci fakty (fotki, VIN, linki do danych), a Ty tylko piszesz.. jesli masz zamiar tak dalej, to konczmy. Bo i tak nic z tego nie bedzie. Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Jedynym linkiem ktory daleś jako dowód to ten z meśkami z 85 :icon_mrgreen: Fotki owszem............ale autka kumpla.Cała dyskusja zaczela sie od twojego zapewnienia że mesia jako jedyne autko da sie złożyć z nowych części na to niestety nie podaleś żadnych dowodow tylko słowa,piszesz tylko i piszesz :biggrin Czyżbyś był nauczycielem lub coś w tym stylu??Takim tłumaczeniem edukacyjnym chcesz coś udowodnić ??Sobie czy innym :icon_mrgreen: Ty chcesz mi udowodnić że masz większą wiedze odemnie(nietrudno sie z tym zgodzić skoro to Twoje hooby)a ja staram Ci sie wyjaśnić że czasami nie warto nawijac makaronu na uszy innym ktorzy mają blade pojęcie o danym temacie.Przy okazji jestes cyniczny a ja sie tym samym odpłacam,wiesz teraz w czym tkwi problem??Mam nadzieje że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Szukam wydechów do mojego kredensu, wchodzę, czytam, a tu o mesiach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Szukam wydechów do mojego kredensu, wchodzę, czytam, a tu o mesiach ;)no dziwna sprawa :buttrock:a co do samego wydechu który jest omawiany w temacie - chyba nie podejdzie do intrudera płetwa jest za duża, dlatego skusze się na inną (tańszą) pustą rure :) Edytowane 26 Grudnia 2006 przez bodman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi