Damiano_2013 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Witam Przepraszam za odkopywanie tematu :icon_twisted: Ale mam pytanie znalazlem taka oponke na Allegro i nie wiem czy bedzie dobra do mojej ts'ki.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M263730 oczywiscie mam na mysli rozmiar 110/80-18.Jezdze okolo 70% teren 30% po asfalcie. I teraz 2 pytanie ktore moze rozsmieszyc niektorych urzytkownikow ... Co oznacza ta srodkowa liczba w oznaczeniach opon w tym przypadku 80 ???? :icon_biggrin: Z gory dzieki za odp Pzdr. 110/80-18110-szerokość opony80-wysokość opony (profil)18- rozmiar obreczy na jakie sie nadaje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 110 - teoretyczna szerokość opony w mm80 - profil, % szerokości , tutaj 80% ze 11018 - średnica obręczy podana w calach Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obell Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 A co byscie powiedzieli na ta oponke http://moto.allegro.pl/item171731669_opona..._18_enduro.html ??? Czy ktos taka posiada ? I jeszcze 3,25 to jaka szerokosc ?? Z gory dzieki za odp pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 3.25 to szerokość opony w calach. Ja w MX mam z tyłu 130/70/17 niby szeroka, ale moto i moc ma i naprawdę dobrze chodzi w zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obell Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie . A mianowicie co to znaczy ze opona byla lezakowana w magazynie ?? To znaczy ze byla dobrze zabezpieczona w magazynie czy ze sobie poprostu lezala przez np 3 lata . Słyszalem ze to nie dobrze ze opona lezy sobie np 3 lata nawet jak jest nowa . edit : Opona lezala w magazynie 5 lat czy cos moglo sie jej stac w tym czasie ???????? Edytowane 7 Marca 2007 przez Obell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Mam jeszcze jedno pytanie . A mianowicie co to znaczy ze opona byla lezakowana w magazynie ?? To znaczy ze byla dobrze zabezpieczona w magazynie czy ze sobie poprostu lezala przez np 3 lata . Słyszalem ze to nie dobrze ze opona lezy sobie np 3 lata nawet jak jest nowa .edit : Opona lezala w magazynie 5 lat czy cos moglo sie jej stac w tym czasie ???????? Ja słyszałem coś takiego tylko ze na temat na oponach do roweru ponoć im dłużej leżą tym lepiej bo jakies substancje odparowują i opona robi sie bardziej przyczepna a jak wygląda to w Moto to nie wiem. P.S Kolega wrzucił na tył do TS50 120 ale musiał troszke z jednej strony kostkę przyciąć bo chaczyła mu o łańcuch. Pozdro. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obell Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Jesli to prawda to chyba zdecyduje sie na ta opone . Prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie opini MotoPatryka doswiadczonych uzytkownikow. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sillyboy Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Mam jeszcze jedno pytanie . A mianowicie co to znaczy ze opona byla lezakowana w magazynie ?? To znaczy ze byla dobrze zabezpieczona w magazynie czy ze sobie poprostu lezala przez np 3 lata . Słyszalem ze to nie dobrze ze opona lezy sobie np 3 lata nawet jak jest nowa .edit : Opona lezala w magazynie 5 lat czy cos moglo sie jej stac w tym czasie ???????? nie polecam zakładania opon które leżą na magazynie dłużej niż 2 lata ponieważ następuje w nich utlenianie składników mieszanki z których są zrobione a co za tym idzie zmniejsza się ich jakość i żywotność (jeżeli chodzi o "leżakowanie" to po prostu opona się nie sprzedawała :icon_mrgreen:i zalegała w magazynie )Czołowi producenci opon po dwóch latach przechowywania opon po prostu pozbywają się ich wypychając za bezcen ale bez prawa gwarancji.Nie polecam Ci "nowej" pięcioletniej opony :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogi Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Mam jeszcze jedno pytanie . A mianowicie co to znaczy ze opona byla lezakowana w magazynie ?? To znaczy ze byla dobrze zabezpieczona w magazynie czy ze sobie poprostu lezala przez np 3 lata . Słyszalem ze to nie dobrze ze opona lezy sobie np 3 lata nawet jak jest nowa .edit : Opona lezala w magazynie 5 lat czy cos moglo sie jej stac w tym czasie ???????? Z biegiem czasu guma starzeje sie, co napewno nie jest dla niej dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obell Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A co myslicie o oponie mitas c16 100/100/18 ??? Czy ta opona nie bedzie mulila moejej ts'ki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 100/100/18 była np montowana seryjnie w sendzie R, nie jest to opona aż tak szeroka by mulić ts powiedziął bym ze nawet dobra bo sam chciałem taki rozmiar :icon_mrgreen: a wczoraj za 20zł kupiłem w super stanie kostke vee rubera 110/90/18 i jest konkretnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi