sovietek Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 witam. co to może być, że silniczek z wtryskiem, chłodzony cieczą odpala tylko wtedy jak mu się da około 3/4 manetki gazu? autodiagnoza pokazuje że występuje błąd wskaźnika temperatury, ale myślę że to niema z tym powiązania..poza tym żadnych błędów niema.. świeca jest nowa, silniczek po odpaleniu elegancko pracuje - na niskich jak i na wysokich obrotach.. aha: silniczek jest od skutera Aprilia SR 50 Di-Tech 2002 rok 2-sów.temat dałem do mechaniki ogólnej, bo w 2T nie odnotowano mądrych odpowiedzi :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Te modele mają kompresor powietrzny który ciśnie powietrze na wtryskiwacz. I jest to element który często ulega awari w tym motorku, znajomy miał podobny problem z tym że wkońcu wogule niezapalał i trzeba było wymienić owo użądzenie które kosztowało ponoć okazyjnie 4 stówy. Proponuje zadzwonić do serwisu i zapytać o przyczyne usterki. Pozdrawiam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) w którym miejscu jest ten kompresor? jak on wygląda? z tego co widziałem to mechaniczna przepustnica wpuszcza powietrze ( i olej) poprzez zawór płytkowy do skrzyni korbowej.masz może jakiś namiar na serwis? w mojej okolicy nic niema :lalag: Edytowane 29 Listopada 2006 przez sovietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi