zulus Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam. Zycie mnie mocno "namawia":icon_eek: do powrotu do najwiekszej, jedynej niezdradzonej milosci;)Po kilkunastu latach przerwy, od jednego sladu (nie liczac rowerka;)) wybor padl na tegoz czopka.Jezeli kupie wiroweczke to tylko z mysla o maxymalnym wykozystaniu jej do podrozy. Wiosna planuje wypad na poludnie i tu pytanie odnosnie tematu - jak i czy ten moto sie sprawdza, w poludniowym klimacie. Czy nie bedzie problemu w temp. rzedu 40st - zwazywszy brak chlodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Wprawdzie po południowej Europie nie jeździłem, ale w upałach i owszem i nigdy nie miałem żadnych problemów; no może oprócz tego, że mi było gorąco :icon_eek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Ja też nie miałem problemów z virówą w letnie upały największy problem to to że miałem wrażenie że zaraz zemdleje w skórze i kasku więc jazde w najwyższych temperaturach szvzególnie na południu radzę przemyśleć miejscowi w południe to sobię sjestę robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Generalnie tez raczej nie bede w poludnie specjalnie sie pchal na asfalt, ale nie wykluczam checi dojechania do jakiegos celu i zachaczenie o najwyzsze temp. I z tad moje obawy o brak chlodnicy. Ale producent to chyba wkalkulowal?:icon_eek: A jestem raczej cieplo/plazolubny, wiec upaly mi raczej niestraszne;)Dymsha - jak mogles zdradzic wirowke;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Dymsha - jak mogles zdradzic wirowke;)?No nie przeczę, mam doła, ale 8 lat się nią turlałem i trzeba było kiedyś zmienić. A o Dragu marzyłem od kilku lat (tak jak wcześniej o Virażce) no i ... stało się :cool: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Wcześniej byłem na 535 na południu Europy (Grecja, Włochy), w tym roku na 1100 Maroko (avatarek) i....nic :cool: Wyjazdy były zawsze w okolicach czerwca i dawało radę - przelotowa średnio 110-120km/h. Najważniejsze - dbać o właściwy poziom oleju :buttrock: Edytowane 28 Listopada 2006 przez krasnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 28 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Dymsha - a powiedz jeszcze ile Ci palila? Roznie pisza. krasnal - to moze razem do hiszpani wpadniemy na piekne gorace kobitki?:cool:Planuje zaczac od tej czesci europy. I kto wie - moze tam osiasc - czas pokaze. A napiszcie jeszcze, lepiej szukac vierki u nas, czy sprowadzic? Chociaz widzialem jakies namiary na sprawdzonych ludkow co i przywoza - moze tak? Tylko wtedy nie widzi/slyszy sie co sie kupuje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Dymsha - a powiedz jeszcze ile Ci palila? Roznie pisza. 5 literków jak w morde.A napiszcie jeszcze, lepiej szukac vierki u nas, czy sprowadzic? Chociaz widzialem jakies namiary na sprawdzonych ludkow co i przywoza - moze tak? Tylko wtedy nie widzi/slyszy sie co sie kupuje:(Widzisz, poleciłbym Ci swoją, ale ostatniej soboty poszła, a szukałem kupca od sierpnia. Tak to jest ;) . Na handlarzy uważaj, różne bajki wciskają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debas Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 a wiec mialem okazje jeezdzic virazka co prawda tylko pol roku 750 tka jezdzilem w takie upaly ze ho hop i nic pozatym uwazam ze jest nia naprawde mila jazda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax997 Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Dla spokoju ducha zawsze można mieć przy sobie kilka ml oleju, by w podróży polać, tak by poziom oleju był na max i nie będzie żadnych problemów z przegrzewającym się silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMariano Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Dymsha - a powiedz jeszcze ile Ci palila? Roznie pisza. krasnal - to moze razem do hiszpani wpadniemy na piekne gorace kobitki?:)Planuje zaczac od tej czesci europy. I kto wie - moze tam osiasc - czas pokaze. A napiszcie jeszcze, lepiej szukac vierki u nas, czy sprowadzic? Chociaz widzialem jakies namiary na sprawdzonych ludkow co i przywoza - moze tak? Tylko wtedy nie widzi/slyszy sie co sie kupuje:( Witaj,Mam porządny, bez wypadku i bez ślizgu sprzęt 1100 z 1995 roku w oryginalnym malowaniu i...będzie do sprzedaży. Jeśli jesteś zainteresowany napisz na prywat ...pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 krasnal - to moze razem do hiszpani wpadniemy na piekne gorace kobitki?:wink:Heh...akurat Hiszpanię >zaliczyłem< w tym roku :biggrin: Podobno kobiety północy są bardziej gorące (ze względu na klimat) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Don - niestety fundusze raczej mnie ograniczaja do 750 z lat max 92r. Chyba, ze za granica znajde jakas mlodsza;) Ale wiek nie jest priorytetem, najwazniejszy stan - byle po 90r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam,Znalazłem temat, który też mnie trochę dręczy więc nie ma potrzeby zakładania nowego postu. Jednak mam jeszcze jedno pytanie w tym temacie: > Jak virażki spisują się podczas upałów w zakorkowanych miastach?W trasie wiadomo - jeżeli poziom oleju jest wystarczający to pęd powietrza poprzez radiatory chłodzi silnik. W przypadku korków nie ma takiego pędu. Czy wtedy chłodzenie powietrzem również wystarcza?Pozdrawiam. Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Lej dobry olej, pilnuj poziomu, wyreguluj gaźniki i nic sie nie bedzie dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi