Skocz do zawartości

pokrywa boczna w jawie 350

marcs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Mam pytanko w sprawie demontażu pokrywy bocznej od strony sprzęgła w jawie 350. (nie TS)

otóż chcę wymienić tarcze sprzęgłowe i w tym celu chciałem odkręcić pokrywe i odkęciłem wszystkie śróby z tej pokrywy (wszystkie pięć śrób) a tu ani drgnie, pokrywa w ogóle nie chce odejść tak jakby była nadal przykręcona. czy może ktoś wie jak ją ściągnąć?? a może jest jeszcze jakaś śróba o której ja nie wiem??

czekam na odpowiedżi. pozdro..

Najprawdopodobnie pokrywa ta jest przyklejona na silikon w celu lepszego uszczelnienia. Po lewej stronie tej pokrywy na styku z karterem znajduje się specjalne miejsce do podwarzenia. Należy włożyć tam najlepiej śrubokręt płaski i delikatnie podwarzać aż pokrywa się odkleji. Powodzenia.

Najprawdopodobnie pokrywa ta jest przyklejona na silikon w celu lepszego uszczelnienia. Po lewej stronie tej pokrywy na styku z karterem znajduje się specjalne miejsce do podwarzenia. Należy włożyć tam najlepiej śrubokręt płaski i delikatnie podwarzać aż pokrywa się odkleji. Powodzenia.

no fakt jest na silikonie ale podważałem i nic nie idzie. jakby coś jeszcze ją trzymało. a napewno nie ma jeszcze jakiejś innej śróby??

Śrub nie ma na bank , jesli masz dobre oczy, zreszta w jawach dekle sa skrecane na tak wielkie śruby ze nie sposob bylo by ich nie zauwarzyc, musisz kombinowac, tylko delikatnie bo to aluminium...moze sie łatwo wyszczerbic a nawet i peknac! Proponowal bym to podejsc jakims mlotkiem gumowym, opukac z kazdej strony mocno i musi zejsc jakos.Próbuj podwazac i jednoczesniej mocno opukiwac mlotkiem GUMOWYM od góry!!

Pozdrawiam!

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.