marcs Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 witam. Mam pytanko w sprawie demontażu pokrywy bocznej od strony sprzęgła w jawie 350. (nie TS)otóż chcę wymienić tarcze sprzęgłowe i w tym celu chciałem odkręcić pokrywe i odkęciłem wszystkie śróby z tej pokrywy (wszystkie pięć śrób) a tu ani drgnie, pokrywa w ogóle nie chce odejść tak jakby była nadal przykręcona. czy może ktoś wie jak ją ściągnąć?? a może jest jeszcze jakaś śróba o której ja nie wiem??czekam na odpowiedżi. pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAQUB Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Najprawdopodobnie pokrywa ta jest przyklejona na silikon w celu lepszego uszczelnienia. Po lewej stronie tej pokrywy na styku z karterem znajduje się specjalne miejsce do podwarzenia. Należy włożyć tam najlepiej śrubokręt płaski i delikatnie podwarzać aż pokrywa się odkleji. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcs Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Najprawdopodobnie pokrywa ta jest przyklejona na silikon w celu lepszego uszczelnienia. Po lewej stronie tej pokrywy na styku z karterem znajduje się specjalne miejsce do podwarzenia. Należy włożyć tam najlepiej śrubokręt płaski i delikatnie podwarzać aż pokrywa się odkleji. Powodzenia. no fakt jest na silikonie ale podważałem i nic nie idzie. jakby coś jeszcze ją trzymało. a napewno nie ma jeszcze jakiejś innej śróby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Śrub nie ma na bank , jesli masz dobre oczy, zreszta w jawach dekle sa skrecane na tak wielkie śruby ze nie sposob bylo by ich nie zauwarzyc, musisz kombinowac, tylko delikatnie bo to aluminium...moze sie łatwo wyszczerbic a nawet i peknac! Proponowal bym to podejsc jakims mlotkiem gumowym, opukac z kazdej strony mocno i musi zejsc jakos.Próbuj podwazac i jednoczesniej mocno opukiwac mlotkiem GUMOWYM od góry!! Pozdrawiam! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi