SeibR Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 pierwszy raz słysze otakiej opini że jak są nowe uszczelki to niedaje się silikonu he :icon_razz: niewiem... niech mi to poświadczą inni czy dac silikon czy nie... silikon(czerwony) mam do 300-360 C stopni... firma silikonu Technicas czy coś takiego :buttrock: dobry silikon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 a widziałes kiedys zeby w jakims nowym motorze zy camochodzie były uszczelki z silikonem?? ja 2 tyg. temu wymieniałem uszczelke pod głowica i nie dawałem silikonu ( straa uszczelka tez była bez silikonu) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ja do mojej bylej DT tez nie dawalem silikonu a mialem taki wczesniej uzyty(poprzedni wlasciciel). Moto chodzilo idealnie i nie bylo z nim problemow :crossy: Jednak jak bardzo chcesz to zapodaj troche tego silikonu ale tak bardzo malo. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) dowiedziałem się że silikonu niedaje się ale tylko jak się ma ORYGINALNE uszczelki, a zamienniki i te inne trzeba na silikonie... silikon czerwony mam do 360C dobry? Edytowane 30 Listopada 2006 przez SeibR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Mysle ze da rade :crossy: Temp przeciez nie bedzie az tak wysoka przy takim silniczku. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 aha no ok :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 jesli juz tak ci zalezy na tym silikonie to daj go bardzo mało, bo jak dasz za duzo to przy dokreceniu rozleje sie na boki, i część silikonu wejdzie do cylindra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 własnie słyszałem żeby silikonem smarowac cienko, a jak da mi się troszke zagrubo i wejdzie do tego cylindra silikon troche to co wtedy? stanie sie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 silikon moze sie dostać do kanałów chłodniczych w cylindrze i mogą sie zatkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi