osmul Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 witam pytanie jak w temacie. jaka jest miedzy nimi roznica? dlaczego zwykla 6v cewka nie dziala w cezecie?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 dlatego ze cewka od cz ma w sobie tak jakby moduł a zwykła niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Dokładnie, Cezetowa ( w CZ 516 ) cewka to MOTOPLAT składający się z elektronicznego ukladu zapłonowego + cewka wysokiego napięcia. Zasilana jest ona napięciem ok 300V z jednego uzwojenia a drugim uzwojeniem jest generowany impuls zapłonowy. Zwykła cewka nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zwykła cewka zapłonowa (wspólcześnie zwana cewka wysokiego napiecia)jak w wiekszości współczesnych motocylki jest powiazana z modułem zapłonowym i przewazne w takiej cewce wychodzą 2 kable,a przy cewce takiej jak przy CZ crossach to już była tak jakby cewka zapłonowa wraz z modułem wychodz.też 2 kable przy lub 3 masowy,cewka tam ma juz inną liczbe uzwojeń oraz opór,tak wiec nie da się jej zastąpić inną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 siemaposiadam na sprzedaż taką cewka jak by co-cz 125 516-motoplat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 siemaposiadam na sprzedaż taką cewka jak by co-cz 125 516-motoplat oo no to jestem zainteresowanyjaka cena za ta cewke??prosze odezwac sie na gadu 1872558 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi