Gość Mzzz Opublikowano 12 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2003 Co zrobić, gdy kartery po sklejeniu czerwonym silikonem nadal nie są szczelne?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2003 Musisz rozebrać silnik jeszcze raz i sprawdzić powierzchnie karterów albo dekla (nie wiem gdzie tam masz wyciek), najlepiej żebyć miał płyte traserską wtedy można dokładnie zeszlifować "skaleczone" powierzchnie, ale podobno można także to zrobic na tafli szkła przy uzyciu pasy polersiej albo pasty do zaworów,Możesz też wsadzic nową uszczelke (ale moim zdaniem to jak ma cieknąć to i uszczelka nie pomoże)- wiec radze ten pierwszy sposób Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mzzz Opublikowano 12 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2003 Chodzi o to, że na zewnątrz niema żadnych wycieków, a mieszanka nie dostaje się do komory spalania. Czyli rozszczelnienie znajduje się prawdopodobnie na podziale miedzy skrzynią korbową a skrzynią biegów. Orginalnie miedzy karterami nie powinno być uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2003 tak czy siak czeka Cie rozpołowienie silnika. Ja zawsze składałem na taki silikon i było spoko, więc i u Ciebie tez powinno tak być. Powodzenia :( Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mzzz Opublikowano 13 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgadza się, martwi mnie tylko to że tydzień minął odkąd to poskładałem na silikon i znowu się rozszczelniło. Może więc jakiś błąd w sztuce czy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 13 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 czyli możesz mieć naprawde "pokaleczone" kartery albo ten silikon sie na ch*j nadaje, zostaje tez jeszcze inna mozliwość - tzn może masz wadliwy simmering od strony zapłonu, narazie tylko to mi do łba przychodzi jak coś jeszcze wymyśle to dam Ci znać Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 15 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2003 A jak sie to ma do zapalania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mzzz Opublikowano 22 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2003 Ano tak, że moto nie zapala, a świeca jest sucha nawet po nalaniu dużej dawki paliwa bezpośrednio do skrzyni korbowej przez króciec ssący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi