Mr.Maciek Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Witam!! Rozebrałem motocykl zeby go ładnie wyczyścić, chociaż głównie chodziło o gaźnik :icon_exclaim:. Wyjąłem, wyczyściłem(gaźnik świecie sie jak psu jajka!) złożyłem wszystko ładnie i elegancko. Czas na odpalanie: kranik odkręcony, pierwsze kopnięcie i zapalił. Już widzę w wyobraźni jak latam sobie w piękne słoneczne sobotnie popołudnie i tutaj ZONK. Motocykl rzyga nieprzepaloną mieszanką i ma wysokie obroty!! Nigdzie nie bierze lewego powietrza, oleju w skrzyni nie ubywa, dozownika nie używam, mieszanka jest dobra, przed rozkręceniem było oky. Kręcenie śrubkami od wolnych obrotów i skladu mieszanki nic nie daje...Ja widzę tutaj przyczynę w ssaniu, którego w ogóle nie obejrzałem przy rozkładaniu i włozyłem tak nie patrząc za bardzo, na szybko. LUDZIE POMÓŻCIE MI!! Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 hmmm... a moze gazniczek wymaga odpowietrzenia? niektore typy tak maja.swiecic to sie moze, ale to nie choinka. wazny jest srodek. jezeli odpowietrzenie(o ile jest) nic nie pomoze sugeruje rozebrac delikwenta raz jeszcze i wyczyscic. moze takze zawiesil sie plywak, tak tez bywa, choc mysle ze w takim moto to niebardzo. puknij gumowym czymswkomore plywakowa...a moze jednak przy skladaniu cos wpaddlo do srodka? przypchala sie dysza czy cos... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 To jednak może być lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 A może przy składaniu wsadziłeś iglice na innym poziomie, albo pokreciłeś śróbką od rególacji powietrza i teraz moto wariuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Coś jest nie tak ogólnie z gaźnikiem :/ chyba rozłoze jeszcze raz i poskładam na spokojnie i powoli. Jeśli ktoś ma jakies dane na temat gaźnika Dell`Orto VHSB 34 LD to poproszę. Chodzi mi o dane regulacyjne. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Tak to jest gdy ktos bierze sie za cos o czym nie ma pojęcia....widocznie tak kreciles i go rozregulowales, lub jakos zle go polaczyles z cylindrem( nie wiem jak w twoim moto to wyglada) i bierze ci lewe powietrze! Innej opcji nie ma bo przed rozebraniem podobno bylo dobrze. Pozdrawiam! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Oczywiście masz racje. Przyznaję sie do błędu / błędów ale jako trzeba się nauczyc. Niestety nie mam nikogo w rodzinie co się zna więc sam kombinuje i jest czasem dobrze, czasem źle. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 i masz racje czasami lepiej cos popsuc jak z byle czym jeździc do mechanika i płacic krocie !! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A dałeś nową uszczelkę na łączeniu gaźnika z komorą korbową czy cylindrem (w zależności jak tam masz)? Być może wystarczy ją wymienić i znów zacznie się katanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak ustawić ssanie w Dell`Orto VHSB?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi