gutek_rapier Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Witam mam zamiar pomalować sobie moją yamahe dt 80 lc.Metal to nieproblem ale słyszałem że niemożna maloawć plastików w tym motorze ponieważ to jest jakiś dziwny plastik i niebedzie sie trzymać go ani zywica ani lakier.Czy to prawda i czy mozna coś zrobić zeby móc to w jakiś sposób polakierować i co bedzie potrzebne do tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Jeśli oryginalnie nie bylo malowane to lipa bo w razie gleby bedą duze slady jak lakier bedzie odpadal... bylo duzo tematów o malowaniu plastiku wiec poszukaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Jeśli oryginalnie nie bylo malowane to lipa bo w razie gleby bedą duze slady jak lakier bedzie odpadal... bylo duzo tematów o malowaniu plastiku wiec poszukaj..jak ja malowałem to wziąlem je te plastiki lekko zmatowiłem papierem ściernym i potem malowałem najpierw alkrylem tez lekko zmatowiłem papierem wodnym i pomalowałem farbą i lakierem czyli utwardzaczem czy jakoś tak juz nie pamietam i narazie lakier sie trzyma (nie piży sie) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 malowanie enduro czy crossa nie ma wiekszego sensu, bo takie moto ma przede wszystkim dawac przyjemnosc z jazdy a nie wygladac, poza tym i tak po jednej przejazdzce cale jest uje**ne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi