Skocz do zawartości

wymiana cylindra i tloka

Pawik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tak, przerwa ta jets specjalnie na zamek.

na twoim miejscu troche balbym sie robienia tej czynnosci poraz pierwszy w Hondzie.

przy zdejmowaniu tloka pamietaj o zablokowaniu korbowodu jak sworzen nie bedzie chcial wyjsc- walac bez niczego lozysko na wale szlag trafi...

poza tym, przy zakladaniu pierscieni mozesz zle zalozyc je na zamkach i sie koncowki polamia. musisz baaaardzo uwazac i bedzie dobrze.

zaufaj sobie. to podstawa.

pzdr:)

Ja jak zakladalem w DT nowy tloczek to najpierw wlozylem pierscienie na tlok, pozniej tlok delikatnie w cylinder a na koncu calosc na korbowod ;) Bylo o wiele latwiej i bylem pewny ze nie porozwalam pierscieni. Uwazaj zeby ci sie gdzies one nie zakleszczyly bo mi takim sposobem jeden pierscien wlasnie pekl :/ Powodzenia i POZDRO

Pozdrawiam.

Witam juz po strachu . Dibo mi pomogł juz wiem jak to zrobic :( sam bym tego nie zrobil . Teraz leci 70 km/h na zwyklym filtrze i kreci 8.5 tysia na biegu ;) Jestem pewny ze musi gdzies byc blokada .

Zdrowy tlok cylinder powinien chociaz na luzie wykrecac te 11-12 tys.....

No no tak jest latwiej ale za to trzeba dobrze dosztukowac wszystko w korbowodzie (glownie sworzen musi wchodzic lekko ale znow nie za lekko) bo pozniej jest kombinacja zeby to wszystko zlozyc. Tak przynajmniej jest w zasadzie 100% pewnosci ze sie zlozy pierscienie dobrze. POZDRO

Pozdrawiam.

Dasz sobie rade, ale pamietaj rob wszystko pomalu na szybcika nie ma co, pamietaj jak bedziesz zakladal tlok to strzlke ktora powinna byc na tloku skieruj w strone wydechu.

POZDR

gdzie ty masz oczy???????????? tlok zalozony a temat do zamkniecia