magneto Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 tak, przerwa ta jets specjalnie na zamek. na twoim miejscu troche balbym sie robienia tej czynnosci poraz pierwszy w Hondzie. przy zdejmowaniu tloka pamietaj o zablokowaniu korbowodu jak sworzen nie bedzie chcial wyjsc- walac bez niczego lozysko na wale szlag trafi...poza tym, przy zakladaniu pierscieni mozesz zle zalozyc je na zamkach i sie koncowki polamia. musisz baaaardzo uwazac i bedzie dobrze. zaufaj sobie. to podstawa. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Ja jak zakladalem w DT nowy tloczek to najpierw wlozylem pierscienie na tlok, pozniej tlok delikatnie w cylinder a na koncu calosc na korbowod ;) Bylo o wiele latwiej i bylem pewny ze nie porozwalam pierscieni. Uwazaj zeby ci sie gdzies one nie zakleszczyly bo mi takim sposobem jeden pierscien wlasnie pekl :/ Powodzenia i POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam juz po strachu . Dibo mi pomogł juz wiem jak to zrobic :( sam bym tego nie zrobil . Teraz leci 70 km/h na zwyklym filtrze i kreci 8.5 tysia na biegu ;) Jestem pewny ze musi gdzies byc blokada .Zdrowy tlok cylinder powinien chociaz na luzie wykrecac te 11-12 tys..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 soku jeszcze takiej techniki nie trenowalem bede musial sprawdzic:D moze bedzie latwiej bynajmniej nie bede sie stresowal zakladajac samemu tlok:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 No no tak jest latwiej ale za to trzeba dobrze dosztukowac wszystko w korbowodzie (glownie sworzen musi wchodzic lekko ale znow nie za lekko) bo pozniej jest kombinacja zeby to wszystko zlozyc. Tak przynajmniej jest w zasadzie 100% pewnosci ze sie zlozy pierscienie dobrze. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Dzieki wszystkim za te rady naprawde mi duzo rozjasnily , widzialem jak to robi Dibo (zaco bardzo mu dziekuje) . Myśle ze teraz sam sobie poradze.Ale jak by co to od tego jest to forum nieprawdaż...?? :) Temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrAnEk654321 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Dasz sobie rade, ale pamietaj rob wszystko pomalu na szybcika nie ma co, pamietaj jak bedziesz zakladal tlok to strzlke ktora powinna byc na tloku skieruj w strone wydechu. POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Dasz sobie rade, ale pamietaj rob wszystko pomalu na szybcika nie ma co, pamietaj jak bedziesz zakladal tlok to strzlke ktora powinna byc na tloku skieruj w strone wydechu. POZDR gdzie ty masz oczy???????????? tlok zalozony a temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi