cypherius Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 hej! Chce sie wziac wreszcie za renowacje mojej Jaweczki, ale nie chce niz popsuc i zapytuje Was - specjalistuff 8) Czym najlepiej i jak usunac stara farbe z ramy, blotnikow i baku ? te 2 ostatnie rzeczy to dla mnie najwazniejsze :wink: nie che nic popsuc, szkoda motorka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 szczotka do matalu wkładana do wiertarki zamiast wiertła 1 szczotka za ok 7 zł wystarczyła na mojego rometa i jeszcze jej trochę zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 jeszce jest metoda ciezsza ale dajaca satysfakcje czyli... papierek scierny i zapierniczasztzn jezeli chcesz cal ja przemalowac to nie potrzeba zrywac calej farby poprostu szkoda twojej pracy awiec robisz tak tam gdzie rdza to drzesz ile wlezie az do zywego i do gładdkiego a jezeli farba nie che schodzic to jej nie ruszaj tylko ja zmatuj zebymiaol sie czegop trzymac podklad aha i zeszlifuj miejsca w których konczy sie farba a zaczyna blacha tak zeby nie bylo stoponia i bylo równo i gładko przyjemnej renowacjipozdruufki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 No ja przy malowaniu simaka robiłem dokładnie tak jak opisuje kooba. Bedzie spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 8 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 dziex za rady - robie po trochu z kazdej ;-) w zaleznosci od miejsca i okolicznosci ;-) aha - wiem ze hammerite rulez ale znalazlem cos podobnego nazywa sie NOMIKOR - tez podobno na rdze i bez podkladu - testowal to ktos ? :-) P.S. blotniki juz czyste - jutro byc moze malowanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Witam!Co do ramy to polecam piaskowanie (jezli wyczyscisz tylko szczotka druciana i papierem to rdza i tak zostanie) a po p iaskowaniu wal prosciutko do lakiernika :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 8 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Sławku dzieki za rade, tez rozwazalem ta mozliwosc ale limituja mnie koszta :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Sławku dzieki za rade' date=' tez rozwazalem ta mozliwosc ale limituja mnie koszta :-([/quote']Dowiedz sie dokladnie ile kosztuje piaskowanie (ja za rame placilem chyba cos okolo 100-150pln). Jezeli zalezy ci na motocykielku to warto zainwestowac te kilkadziesiat zlotych wiecej i miec pewnosc ze za kilka lat nie bedziesz musial znowu drzec "starej" farby i efekt koncowy bedzie lepszy a jak by to jeszcze lakierem proszkowym pomalowac.... :wink: . Wiem , wiem - kasa :arrow: :D poczytaj sobie tu :arrow: http://www.republika.pl/ts_350/warsztat5.htm Powodzenia i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi