Motorrader88 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam! Od momentu zakupu mojej Xt 600 mam problem z skrzynią biegów. Niwiem co jest grane ale dzisiaj zauważylem dlaczego na jazdach próbnych nie miałem z tym problemu. Jak motocykl trochę postał to na jakiś czas problem zniknoł. dziwne... Nie będę się dwa razy rozpisywał tutaj jest link z forum śląskich motocyklistów: Problem z xt 600 dzięki i pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 miałem to samo w kacie az sie przeraziłem jak to miałem bo w pewnym momencie nie miałem biegow w dól a to przez to ze poluzniła sie sroba ktora trzymała drazek na tym wałku i do gory bieggi wskakiwały bo bodciagasz noge pod ukosem a jak w doł obslizgiwała sie dzwignia na zabkach odkrec dzwignie ustaw jak tam ci jest najlepiej i dokrec dobrze powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Nie wiem jak to w XT ale w KLR caly walek zmiany biegow i lapka krecaca walek z wodzikami sa wyciagalne bez rozbierania silnika, jedynie pokrywe sprzegla musze zdjac i mam dostep do calego mechanizmu dzwigni . Zapewne w twoim XT walek sie zaciera , albo wyrobiona jest sprezyna odpowiadajaca za powrot lapki do pozycji neutralnej. Jesli masz mozliwosc zobacz w manualu jak to jest zrobione , jesli tak jak w KLR to mozna zrobic to samemu . Musisz sprawdzic mocowanie sprezyny w skrzyni , jej stan i czy przypadkiem simmering nie jest za ciasny Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorrader88 Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Nie wiem jak to w XT ale w KLR caly walek zmiany biegow i lapka krecaca walek z wodzikami sa wyciagalne bez rozbierania silnika, jedynie pokrywe sprzegla musze zdjac i mam dostep do calego mechanizmu dzwigni . Zapewne w twoim XT walek sie zaciera , albo wyrobiona jest sprezyna odpowiadajaca za powrot lapki do pozycji neutralnej. Jesli masz mozliwosc zobacz w manualu jak to jest zrobione , jesli tak jak w KLR to mozna zrobic to samemu . Musisz sprawdzic mocowanie sprezyny w skrzyni , jej stan i czy przypadkiem simmering nie jest za ciasnyno tylko że niemam manuala... jak ktoś ma to może zapodać :Dw ogóle żaden ze mnie mechanik więc niechciałbym czegoś spiepszyć ale może z serwisówką coś bym popróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 sprawdz czy ta wajcha zmiany biegow nie slizga sie na całym właku to chyba mozesz sprawdzic ja miałem identycne objawy co u cioebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motorrader88 Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam! Narazie nic nie grzebałem i nic nie sprawdzałem ale od momentu kiedy wtedy tak postał to to jakoś samo się naprawiło. Narazie nie jeździłem nim dużo (tylko 30km) ale po usterce już sladu niema. Mam tak jeździć??? Teraz oddawanie go do serwisyu byłoby głupotą. Mechanik powie że coś zrobił a w rzeczywistości nic nie zrobi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Hej. Sciagnij sobie serwisowke z dzialu Dane Techniczne i jak sie z nia zapoznasz to zajrzyj do skrzyni biegow. Teraz jest na to czas :buttrock: Edytowane 23 Listopada 2006 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi