aadamuss Opublikowano 12 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2003 O hornecie znalazlem jeszcze artykuly w SM 4/98 i 8/98. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 13 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2003 Gdybyś miał jakiś skaner i udało ci się zeskanować to byłbym wdzięczny za wysłanie na adres:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 14 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 Hornecik 600-ka podrożała o 3 000 zł. 900-ka dalej bez zmian jest po 40 000 zł. Tak więc jestem skłonny dołożyć trochę i kupić 900-kę (ehh te 2,9 sek. do setki :( ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 14 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 A jeśli chodzi o Yamahę to bardzo mi się podoba XJR 1300. Diabelska maszynka, przynajmniej z wyglądu bo nie miałem z nią przyjemności osobiście. A tak przy okazji jestem ciekaw jak z ceną za nówkę tego modelu. Ktoś dysponuje odpowiednimi danymi ? Zżera mnie ciekawość o ile jest droższa od Horneta :( Na mojej liście XJR1300 jest na drugim miejscu zaraz za Hornetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 14 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 XJR 1300 kosztuje 40900. Jeżeli chodzi o wspomnianego wczesniej FAZER'a - jeździłem 600 (model 2003) i byłem pod dużym wrażeniem...bardzo pozytywnym oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 14 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 Czyli nowy XJR 1300 kosztuje praktycznie tyle samo co Hornet 900. Co byście wybrali z tych dwóch modeli ? Jeśli chodzi o silnik to mimo, że XJR ma większy to ma mniejszą moc od Horneta (xjr-98 KM w innych źródłach 106 KM, Hornet - 109 KM). Jest też ponad 30 kg cięższy. Czy ktoś dysponuje dokładnymi danymi XJR-ki ? Z moich wstępnych spostrzeżeń wynika, że pod względem osiągów XJR jest minimalnie słabszy od Horneta co dziwi ponieważ XJR posiada dużo większy silnik. Chociaż nie wiem jakie XJR ma przyspieszenie ani Vmax, ale przy tej masie i mocy wydaje mi się, że będzie miał sporo słabsze od Horneta. Wygląd również zdecydowanie przemawia za Hornetem, ale to już moja subiektywna opinia. Wiadomo, że każdy ma inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 14 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 Qrna...dopiero na jakiejś ruskiej stronie znalazłem, że XJR1300 do setki rozpędza się w 2,9 sek. i osiąga 230 km/h a więc dokładnie tyle samo co Hornet 900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 14 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 Skoro "uderzasz" w moto pokroju XJR1300 to dlaczego nie Honda CB1300? :( wydaje mi sie, że takie porownanie jest bardziej wlasciwe niz z Hornetem http://www.motocicliste.net/moto/hondanews2003.asp http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=20249 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi